Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/artbystarakost

Marketing

Lutak Zvonko, izvor umjetničkog nadahnuća, Puppet Zvonko, the source of artistic inspiration, suvremena umjetnost, inspirativna priča, contemporary art

Sretni su oni koji shvaćaju tekst koji slijedi - namijenjen isključivo štovateljima Premoćnog.
Lutak apostoli, sljedbenici Lutka Zvonka (u daljnjem tekstu Lutkostoli), s pravom su veličanje Lutka Zvonka proširili na područje umjetnosti. U svojoj namjeri da kulturu u Čarobnoj Dolini podignu na željeni nivo, oni neprestano otvaraju izložbe remek-djela, sa samo jednom temom i svrhom: veličanje Veličanstvenog Lutka Zvonka.
Čuveni umjetnik Stiv Abstract uđe u Muzej umjetnosti Čarobne Doline, niz njegovo lice, suze su stizale jedna drugu. Prije dva tjedna jedan Lutkostol je odnio jedan njegov rad iz njegovog ateljea i gadno ga pretukao, jer u radu nije prikazan Lutak. Ubrzo prepozna svoj rad, kolaž na kojemu je godinama radio, trudio se postići harmoniju, životnost i proporcije, taj kolaž je trebao predstavljati njegovo viđenje umjetnosti koja je živjela u njemu čitav život, sve do duboke starosti u kojoj je sada. Sada je mogao samo - sa knedlom u grlu - gledati svoj rad povrh kojeg su Lutkostoli nanijeli boje. Posebno je pogodio njegovu umjetničku senzibilnu dušu lik Lutka Zvonka, također kolaž, koji su Lutkostoli naljepili povrh svega. Vjerojatno u nekom suludom nadahnuću, pomisli Stiv Abstract, želeći prikazati nebesku komponentu ličnosti Lutka Zvonka, dodali su krila, koja Lutak nema.
Stiv Abstract osjeti smrad (Lutkostoli se ne kupaju želeći i na taj način pokazati koliko su posebni), prišao mu je jedan Lutkostol.
- Vidim snažne emocije koje ova lijepa umjetnost, sasvim normalno, budi u vama, starče. Lik našeg gospodara, Lutka Zvonka, nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ljudi u trenu shvate gdje su, mijenja se život svakome, bez obzira na dob.
Stiv Abstract samo klimne glavom i zaplače još jače. Polako izađe iz muzeja i u jednoj sporednoj uličici otvori bočicu otrova.
A 3 format



Post je objavljen 05.05.2019. u 15:37 sati.