Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VATROGASCIMA GRADA SVETE NEDELJE BRONČANA PLAKETA ZA NAJ POTHVAT 2018 - DARIO KLEMENČIĆ VATROGASAC GODINE

STRMEC
Piše: Damir Marenić

Image and video hosting by TinyPic
Vatrogasci grada Sveta Nedelja obilježili su svog zaštitnika svetog Florijana na dostojanstven način. Svećanim mimohodom od vatrogasnog doma u Strmcu , koji je ove godine bio i domaćin pa sve do crkve Srca Isusovog . U mimohodu su sudjelovali svi dobni uzrasti, mladež društava, operativke i operativci te veterani a pratila ih je kolona kombi vozila. Nakon mise uputili su se u Svetu Nedelju, točnije u Centar za posjetitelje gdje je upriličen susret sa Gradonačelnikom te dodjeljeno priznanje za vatrogasca godine. U svojim govorima predsjednik Petravić zahvalio se svima na uloženom trudu, na podizanju vatrogasne spremnosti te odrađenim intervencijama . Gradonačelnik Svete Nedelje, Dario Zurovec je istakao kako se grad ponosi svojim vatrogascima, koji je i sam jedan od nas, te najavio daljnju potporu i praćenje vatrogastva kako bi vatrogasci bili što bolje osposobljeni, opremljeniji a samim time i efikasniji u pomoći drugome u nevolji.
Image and video hosting by TinyPic
Zapovjednik zajednice Ivan Štimac zajedno sa gradonačelnikom dodjelili su priznanje vatrogasac godine zapovjedniku DVD Kerestinec Dariju Klemenčiću za nesebično zalaganje na intervencijama a prvenstveno se tu mislilo na veliki požar obiteljske kuće u Kerestincu. No tu nije bio kraj iznenađenjima za sve posjetitelje. Zapovjednik Štimac je naglasio kako se upravo vratio sa sjednice HVZ-a održane u Mariji Bistrici gdje su DVD-i Sveta Nedelja, Strmec, Kerestinec i Rakitje dobili brončane plakete za naj pothvat u 2018. Godini. „Nikad nisam bio ponosniji zapovjednik nego tog momenta i zato sam sretan da mogu danas uručiti zajedno sa gradonačelnikom priznanja zapovjednicima društava ova velika priznanja“ rekao je na kraju Štimac.
Image and video hosting by TinyPic
Nakon toga je Damir Marenić, inače vatrogasni kolekcionar, u ime vatrogasne zajednice otvorio izložbu „Vatru gasi ,brata spasi“. Izložba je otvorena povodom mjeseca zaštite od požara i svetkovine zaštitnika vatrogasaca svetog Florijana. „Ovdje se može razgledati fotografije iz prošlosti i sadašnjosti vatrogasaca s područja Svete Nedelje, raznu vatrogasnu opremu te ostale vatrogasne eksponate.Posjetitelji će moći razgledati izložbu do 12. svibnja 2019. godine. „- naglasio je Damir Marenić te pozvao sve naše sugrađane, prijatelje, škole i vrtiće da posjete ovu izložbu i upoznaju se sa vatrogasnom povješću i sadašnjosti vatrogastva.
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic




Post je objavljen 05.05.2019. u 10:25 sati.