Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Prvomajski roštilj u Krku



Jučer je nedoumica nakon pregledane vremenske prognoze bila Trst ili Krk s roštiljem, Benkovac na brdu je imao 85 posto vjerojatnost za kišu. Neočekivano je, zbog umora od prošlotjednog putešestvija, pobijedio Krk, poizvali smo društvo, Dolores je pristala, Matija je praznik rada proveo na poslu. Na Krku su nas još čekali naši Splićani koje smo nedavno posjetili u Postinju.
Došli smo za nas neuobičajeno rano, krenuli smo čim sam ja završio grabljanski post i objavio na blogu. Čim smo stigli ja sam s Jinom krenuo u šetnju, neuobičajeno neobavljenu u Rijeci, kad smo se vratili, već su počele pripreme za roštilj, tamo je sve vlažno i nije lako upaliti vatru. Sve je ipak perfektno funkcioniralu uključujući i usputno brbljanje.
Za glavnu temu se nametnuo kulturološki šok nedavnog boravka u Bosni. Dolores je svjedočila i da u nekad nebitno, ali većinski hrvatskom Varešu, preko dana i navečer preko zvučnika odjekuju molitve na arapskom, izgleda da je svugdje tako. Isto tako sam saznao da su kod muslimana psi u stanovima i kućama nepoželjni, znači naši domaćini u Sarajevu su bili izuzetak, i tu im svaka čast, te da je omjer ljudi i pasa beskućnika u Parizu i Sarajevu isti, samo u Sarajevu prevladavaju psi, u Parizu ljudi. U Sarajevu se toleriraju ničiji psi, što smo se i uvjerili, jer kako tumači najjača religija, tamo im je prirodno mjesto i može im se pomagati.
Oko praznika prvog svibnja sam primjetio da se nigdje u Krku ne može potpisati ta sindikalna peticija, kao i da i u Rijeci, kako sam primjetio, mladi jedva potpisuju, što me sve više čini ravnodušnim prema uspjehu onog što principjelno podržavam, upotrijebit ću klasični hrvatski argument, mene se to ionako ne tiče.
Sad idem provjeriti preko twittera što se događalo jučer u Berlinu, dobio sam poruku da je došlo do žestokih uličnih sukoba, baš po mom guštu.

Post je objavljen 02.05.2019. u 10:03 sati.