Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Velo GrabljeCilj prvog dijela našeg uskrsnog putovanja je bilo Velo Grablje. Drugarica se unaprijed izvrsno pripremila, izvadila s interneta sve čestice koje pripadaju grani naše obitelji, odlučili smo vidjeti na licu mjesta o čemu se tu radi, iako smo svjesni da dosad nijedan pokušaj rodbinskog dijeljenja nije uspio. Matija je tu pomagao kao stručnjak za sve vrste karata. U dva dana smo imali intenzivna pješačenja po svim tim divnim predjelima i približno odgonetnuli sve čestice.
U samom mjestu koje je sad i zakonski zaštičeno smo upoznali veliku većinu od deset izuzetno susretljivih sadašnjih stanovnika te tajnicu aktivne i uspješne udruge. Od nje smo dobili i potvrdu da smo dobro detektirali kuću koja nam djelomice pripada, a i poklonila nam je i izvrsnu monografiju mjesta. Stariji stanovnici su nam iznijeli i dosta zanimljivih podataka o samom mjestu, kao i sad praznom Malom Grablju, koje smo obišli navečer, što za gradove duhova i nije baš najbolji izbor.
Jeli smo u konobi Zbondini, koja eto i u tako malom mjestu radi preko cijele godine taj dan kuhani teleći rižot, ukusom neloš, al moji saputnici nisu bili baš impresionirani veličinom porcije. Preporuka u konobi je, obavezno posjetiti vece, ja nekim slučajem nisam ponio torbicu koju uvijek nosim s fotićem, imaju sve živo uključujući i gel za kosu.
Moram završiti, žurimo u Krk, blogove posjećujem vjerojatno navečer.

Post je objavljen 01.05.2019. u 08:12 sati.