Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojeduhovnevjezbe

Marketing

FAMILIJA BONAPARTE PO DRUGI PUT U HRVATSKOJ


Nakon ovog izenađujućeg i čak pomalo šokantnog otkrića (čini se da nitko prije mene nije to objavio) sadašnje inkarnacije Napoleona I Bonaparte-a uslijedilo je odmah zatim jedno ne manje zaprepašćujuće otkriće.
Mnogima nije poznata činjenica da je familija Bonaparte bila veoma brojna. Otac te brojne familije, pa i samog Napoleona I zvao se Carlo Maria Buonaparte. Korzikanska obitelj Buonaparte potječe od nižeg talijanskog plemstva iz pokrajine Toscana. Korzika je u vrijeme kada je Carlo bio mladić pripadala Genovi. Pošto je bila u velikom dugu prema Francuskoj, ponudila joj je otok u zamjenu, kao 'prebijanje duga', što bi se reklo. No, Carlo Buonaparte je bio i sam dospio u dugove, zahvaljujući nekim svojim promašenim investicijama i sklonosti kocki. Kada je umro 1785. godine, ostavio je suprugu i osmero djece u siromaštvu. (Bilo je ukupno čak 13oro djece, ali petero nije preživjelo dječju dob.)
Kada sam ugledao sliku Carla Buonaparte-a, prva asocijacija mi je bila – Ruđer Bošković. (Možda se radi o braći iz neke prethodne inarnacije.) No, na drugi pogled, na svoje iznenađenje, prepoznao sam u njemu nikog drugog do – sadašnjeg premijera Hrvatske, Andreja Plenkovića. Postoje fizičke sličnosti isto tako supruge Carla Buonapartea sa suprugom Plenkovića, tako da sam manje više siguran da se radi o njemu.
Image and video hosting by TinyPic
No, tu iznenađenjima nije bio kraj, jer sam shvatio da su, od osmero preživjele djece Carla Buonaparte-a, dvojica od njih u sadašnjim inkarnacijama također prominentni članovi Hrvatske demokratske zajednice.
Najprije sam u liku Louisa Buonaparte-a prepoznao Darka Milinovića, bivšeg ministra zdravstva i župana Ličko-Senjske županije. (Milinović je u prošlom životu, dakle, bio – kralj Holandije.) Tu se također podudara i sličnost njegove supruge.
Potom sam u liku Josepha Bonaparte-a prepoznao Milijana Brkića, jednog od najbližih Plenkovićevih suradnika. (Dakle, Brkić je u prošlom životu bio kralj Španjolske.) Isto tako postoji velika sličnost supruga.
Ali ni tu nije bio kraj, pošto je inkarnacija sina trećeg Napoleonovog brata, Luciana Bonaparte-a (rođenog kao Luciano Buonaparte), nitko drugi do – bivši premijer i bivši šef Socijal-demokratske partije Hrvatske, Zoran Milanović. (Na žalost, na Google image-u nije dostupna slika supruge Louisa Luciena Bonapartea, pa nije bila moguća usporedba supruga.) Milanović u tom prošlom životu nije postao vladar, kao njegova dva strica, no ipak se bavio politikom i bio zastupnik Korzike u francuskom parlamentu.
Postoje određene numerološke podudarnosti u imenima Napoleonovog oca, njegove braće i nećaka, koje govore u prilog da je Hrvatska doista u njihovim novim inkarnacijama postala domovina čak četvorici prominentnih članova familije Bonaparte, i koji su svi postali prominentni hrvatski političari.



Post je objavljen 30.04.2019. u 16:39 sati.