Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dianna-divernoe

Marketing

NASLOVNA STRANA ''PRVE ANTOLOGIJE''

Juče je završena idejna, naslovna stranica ''Prve antologije'' Dajane Diverno, a ovih dana će se nastaviti s pripremom samog teksta za objavljianje. Kada se početkom januara 2019 godine krenulo s idejom i polaganom realizacijom ovog dela, može se reći da niko nije verovao u to da će se stići do samog finiša. Trenutno su u radu dve antologije scenarija po romanima Dajane Diverno, ova i još jedna, a obuhvataju nastalu literaturu od 1997-2019 godine. Znači u onoj ''Drugoj antologiji'' ćemo videti čak osam dela koja su nastala i pre 2006 godine kada je Dajana objavila prvo delo. Ta dela nam uopšte nisu poznata.
Dajana kaže da je uvek imala sklonost k scenarijima, ponekad napiše poneki, ali sada je (zbog činjenice da je od 2006 godine zabušavala s delom ovakve vrste) rekla da će svakih 10 godina objaviti po jednu antologiju scenarija po delima koja u međuvremenu budu nastala. Kao dete je rekla da će napisati 300 književnih dela, tako da se nadamo da će biti još po neko delo u ovom formatu.
Da li će se i koliko će se njenih dela ekranizovati, to se zaista ne zna. Do sada su tokom njenog rada (1997-2019) bile tri scenske prezentacije njenih dela, tj predstave)

Post je objavljen 28.04.2019. u 08:57 sati.