Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paterluka

Marketing

USKRSLI SE UKAZUJE Lk 24, 35-48 (Palma, 4.4.2002.)

Image and video hosting by TinyPic
Uskrsnuće Kristovo kao val se širilo. Kad je koga dotaklo taj je s njim uskrisavao. Najprije žene, pa Petar, pa učenici, ona dva na putu u Emaus. Naposljetku i Pavlu na putu u Damask.
Učenicima na putu u Emaus srce je žarilo, prepoznali su ga u lomljenju kruha. O tom su pričali. I u takvoj priči Isus se ukazuje. U svakoj pravoj priči, dobroj komunikaciji uskrsli Isus dolazi. I staje po sred njih. U sred srca njihova. I donosi privi plod uskrsnuća: Mir. Mir je posljedica susreta, bliskosti. Mir je izlazak iz osame. Nipošto prazna i tupa nirvana. Mir je nešto živo i dinamično.
Učenici: zbunjeni, prestrašeni, misle da je duh. Isus im pokazuje znakove pobjede: ruke i noge, uzima jelo. Učenicima nije tek nevjerojatno to da je Isus od mrtvih uskrsnuo, već da je onda istina i sve što je naučavao. Zvučalo im je nevjerojatno da je vječnost počela, da je Kraljevstvo Božje došlo, da svaka patnja ima smisla. Da su i oni uskrsnuli.
No, da bi shvatili njegovo uskrsnuće – on im otvara pamet. Tako otvorene pameti, oni postaju svjedoci njegova uskrsnuća.

Post je objavljen 28.04.2019. u 06:14 sati.