Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojeduhovnevjezbe

Marketing

I MATTHEW BRODERICK JE GLUMIO U FILMU 'CASABLANCA'


Već kada sam mislio da sam otkrio sve moguće inkarnacije glumaca iz 'Casablance', ispostavilo se da ima bar još jedna koju do sada nisam uspio, a to je ona glumca S. Z. Sakall-a, koji igra ulogu glavnog konobara Carla. Sakall (rođen u Austro-Ugarskoj, u Budimpešti 1883. godine) imao je 59 godina kada je bio angažiran od strane producenta filma Hal B. Wallis-a. Kada mu je uloga bila ponuđena, nije mu se sviđala, te ju je odbio. Potom je ipak pristao, pod uvjetom da mu osigura bar tri tjedna rada. Na kraju, ispostavilo se da je na ekranu više od drugih glumaca u sporednim ulogama, poput Petera Lorre-a ili Sydneya Greenstreet-a. Za svoj rad Sakall je dobio 5.250 dolara.
Po mom mišljenju, sadašnja inkarnacija S. Z. Sakall-a je glumac Matthew Broderick, suprug nešto poznatije glumice Sarah Jessice Parker (u svojoj inkarnaciji iz 18. stoljeća bila je kći Marije Terezije).Po čemu sam zaključio da je upravo on Sakallova inkarnacija? Broderick ima veoma slične crte lica, mada Sakall na fotografijama izgleda stariji, a čak i nosi okrugle naočale poput njega. Numerološka usporedba imena dvojice glumaca donosi podudarnosti. „S. Z.“ (ime-skraćenica) glumca iz 'Casablance' daje numerološku vrijednost 10 (1), baš kao i prezime 'Broderick'. Što se tiče datuma rođenja, zbroj je jednak u oba slučaja, tj. 24 (6).
Image and video hosting by TinyPic
Što se pak supruge tiče, fizička usporedba nije moguća, jer na Google image-u nema slike prve Sakall-ove supruge Gize Grossner. No, njeno ime svakako odaje podudarnost sa imenom Broderickove supruge, jer se pojavljuju isti brojevi. 'Giza' ima istu numerološku vrijednost kao 'Sarah' (3), a prezimena 'Grossner' i 'Parker' također daju jednaku vrijednost, 10 (1).



Post je objavljen 24.04.2019. u 15:09 sati.