Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

karte

da, znam, neki će reč kako je kartanje porok, istina kartanje je porok ako se igra za novce. ali ako se igra za piće ili jelo, da li je i onda porok? dušebrižnici će kazat da je, a ja mislim da je partija karata isto ka i život, pa onda, ako si dobro odigra u redu je da slijedi i nagrada. svakako da sve kartaške igre nisu iste i da su neke isključivo namijenjene igri za novac, ali ima i onih koje su osmišljene kao društvene u vrijeme kada nije bilo monopolija, koji baj d'vej je isključivo materijalna igra samo šta nije uključen živi novac nego fiktivni, ali ko kaže da ga netko ne igra i za živi novac ili to radije rade u stvarnosti. no, kako bilo tipovi kartaških igara su različiti, pa su tako poker i preferans individualne, dok su recimo briškula i trešeta društvene igre.

isto ka i u životu sve ovisi o tome kako su se karte promišale, nekad upadnu bolje, a nekad lošije, no kod briškule i trešete imat druga koji te prati a da bi se međusobno razumili služe se 'motima' koje baj d'vej razume i protivnici jer se i oni služe istim 'motima' što rezultira 'poštenom' igrom stvar je samo u tome kako su se 'drugovi' razumili i kako je odigra oni koji je igru vodija pa se nerijetko događa da čak i oni sa lošijim kartama dobiju 'ruku' ako su dobro odigrali. isto se događa i u životu. postoje individualci isto kao što postoje i timski igrači. kako će tko odigrati svoju partiju života isključivo ovisi o onome kako je posložio svoje 'adute'. 'pokeraši' će uglavnom igrati na visoke uloge individualno dok će 'trešetari' igrati timski za mala zadovoljstva.

e sad. tko će kakvu igru odabrati stvar je karaktera pa se isto tako nerijetko događa da su oni koji su igrali na visoke uloge sve izgubili a oni koji su igrali za mala zadovoljstva dobili više od njih. kako god bilo osobno sam mišljenja da, ako nemaš s kime podijeliti čak i svoj poraz onda si u osnovi izgubio životnu partiju jer, marendu u trešeti uživaju svi a plaćaju je poraženi dok poraženog pokeraša izbjegavaju svi.

Post je objavljen 21.04.2019. u 10:47 sati.