Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/usvijetutajni

Marketing

prepreke?



Do sad još nisam čula niti jednu jedinu stvar...što se tiče okolnosti koja bi nam išla u prilog. Niti jednu. Udaljenost, religije, to što nisi ni stigao imati ikakvu vezu do sad pored tog svog posla...
Neki planovi za budućnost koji iako slični, pitaj boga da li se mogu preklopiti.

Pa ipak...taj osjećaj koji je bio tu onda kad smo se sreli i ovo sad kad smo se barem vidjeli dok pričamo...voljna sam pokušati. I nekako mi se čini da ovaj puta za promjenu itekako ima volje i s druge strane...što je potpuna novost za mene...i ugodno iznenađenje.

I pokušavam se ne zaletavati, no...ta neka instant privrženost nekome me nije do sad prevarila. Ljude (uglavnom žene, prijateljice, roditeljice koje bi odabrala) koji su me tako kao magnet privukli...uvijek sam cijenila, voljela, imala, osjećala svojima. I to neraskidivo svojima, kao da smo davno davno bili obitelj i prijatelji i sada smo se samo ponovo našli. Nastavljamo di smo stali.

Čak i kad pokušaš (a bome znam da sam pokušavala s nedefiniranim, koji je bio jedino muško do sad u toj priči i jedina veza) raskidati te veze silom, osjećaš se kao da trgaš sebe. Pa shvatiš da ne vrijedi.

Sad...najveći test strpljenja, najveći izazov...i možebitno najveća nagrada. Tako ga osjećam. S tim nekim njegovim nevjerojatno pozitivnim stavom. Kako netko može u meni vidjeti iste sekunde nekoga tko...previše mari za ljude oko sebe...daleko više nego za sebe? Kako mi se može, diviti?
Govoriti mi (a vidi se da je iskreno) da sam stvarno posebna i da je cijeli svemir u meni?

Svi smo zapravo posebni. I svi smo jedno...samo to neki od nas znaju, a neki tek trebaju saznati.
I u svakom, najmanjem djeliću nas je čitav svemir...
Oni naj...veći od ljudi što su kroćili Zemljom su to itekako znali...

Zato...za ove religiozne, koji će za nekoliko dana skupa samnom (iako sam na sasvim jedan drugi način vjernik) slaviti Uskrs...sjetite se Isusovih riječi...

pokušajte umjesto odricanja od čokolade ili alkohola biti tolerantni prema drugima
prihvatiti one koji su drugačiji
pokušati razumjeti one koje ne razumijete
pomoći nekome ako to možete
ako ne onda barem ne odmoći
biti iskreni prema sebi i prema drugima
pokazati nekome da ga volite i djelima i riječima

i shvatiti da sve što ste napravili nekome...napravili ste sebi



Post je objavljen 17.04.2019. u 06:24 sati.