Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Čista krv



Kako lijepo upropašten divan sunčan dan sistematskim pregledom.Iako sam se pojavio prije zakazanih 7.30 unutra je sve bilo puno, ogromna kolona valjda kosovara građevinaca, glasni nesporazumi oko nerazumijevanja pitanja i tak to. Što se čudite, kaže jedan gospodin čekajući red za vađenje krvi, doživio sam isto, tako su s visine gledali na nas u Irskoj.
Na kraju vele, i sutra će biti netko iz Vaše škole pa ćemo po njemu poslati nalaze. Nitko ne pita može li se dogoditi da to dođe u ruke nekom kome ne bih povjerio nešto najosnovnije, neću sad metaforizirati. Barem za najočitije je otklonjena sumnja, naime izraženi podočnjaci vuku, što sam i od zdravstvenog radnika čuo, na bubrege, no bubrezi su sasvim u redu. Dugo se nisam vagao, na 78 sam kila, to je skoro točno po onoj formuli kako treba biti, visina minus sto.
Čitam nešto sad, kao ono lakšu literaturu o umijeću vladanja, kako društvo ne može dopustiti potpunu demobilizaciju ratnika, a još manje svoju demilitarizaciju. Stalno mora vladati neka opasnost, svako opuštanje može biti pogubno. Nama koji smo manipulaciju odavno spoznali od toga nikako nije lakše.

Post je objavljen 16.04.2019. u 13:43 sati.