Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/edoimedo

Marketing

Lucinda Riley: Olujna sestra




Lucinda Riley: Olujna sestra

Izdavač: Egmont Hrvatska

Puls-Čitaj najbolje

2.dio iz serijala Sedam sestara

Nakon Majine priče na red nam dolazi knjiga o drugoj sestri Ally. Ally je strastvena jedriličarka koja se nakon Pa Saltove smrti vraća u Atlantidu kako bi bila sa svojim sestrama. Pošto su se nakon nekoliko dana sestre odlučile vratiti svojim prijašnjim životima tako se i Ally vratila u Grčku kako bi se nastavila pripremati za jedriličarsko natjecanje. Prije Pa Saltove smrti Ally upoznaje Thea s kojim provodi nekoliko svojih slobodnih dana i uživa na grčkim otocima.
Iako se tek kratko poznaju taj odnos zauvijek će promijeniti tijek Allyna života, a nakon životnog brodoloma Ally se odriče života na vodi i vođena tragovima koje joj je Pa Salt ostavio odlazi u hladnu Norvešku.
Tragovi je vode stotinu godina prije do nepoznate pjevačice Anne Landvik koja je nastupila u premijernoj izvedbi Griegovog glazbenog uprizorenja Ibsenovog Peer Gynta. A što je sve otkrila o svojoj prošlosti ostaje na vama da otkrijete.

Sa Ally putujemo i upoznajemo Grčku,Njemačku i Norvešku. Za razliku od prve knjige ovdje pratimo tri priče,Allynu,Anninu i priču Anninih potomaka. Priče su u različitim vremenskim razdobljima i autorica ih je vrlo lijepo uklopila u jednu cjelinu tako da ih nije problem čitati. Također,autorica spominje Ibsena i njegovo djelo Peer Gant, skladatelja Griega… Priča je vrlo emotivna,zanimljiva sa dozom mistike, poučna i mogu slobodno napisati višeslojna priča koja vas vuče na daljnje čitanje.
I ovdje se postavlja pitanje da li je Pa salt uistinu mrtav i tko je on zapravo. U sedmoj knjizi će sve biti zaokruženo i tamo ćemo otkriti tko je Pa salt zapravo bio i gdje je sedma sestra. Uživala sam u knjizi iako mi se čitanje malo odužilo zbog obaveza. Ovo je knjiga koju svakako treba pročitati.

Natalija


Post je objavljen 15.04.2019. u 15:49 sati.