Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mcind

Marketing

23. Homo si teć



Prošao je još jedan Festival sporta i rekreacije Homo si teć, 23. po redu. Ovaj put sa nešto izmjenjenom trasom za polumaraton i maraton jer se trčalo uz more do Kostrene, a učesnici najduže utrke, maratona, su nastavili na suprotnu stranu do Preluka. zanimljivo je i uvođenje utrke od 5 km preko Korza, Rive i Mololonga na koju sam se zakasnio prijaviti, ali i trčkaranje u najmasovnijoj građanskoj utrci od 1,8 km dobro dođe. Vrijeme je bilo prohladno s burom i zato nije bilo puno gledatelja uz stazu kao što zna biti, ali su sve terase kafića na Korzu i Rivi bile krcate, a vjerojatno tako i u Kostreni. Nisam već dugo bio na nekoj pravoj utrci i prošlo je već dosta vremena od kad sam sudjelovao na utrci polumaratona, i to od Lovrana do Rijeke, i morat ću se ponovo aktivirati, makar samo na brdskim treking i trail utrkama. Evo i video sa startom utrke sa portala CROPIX.

Puno riječko Korzo.



Jedna od terasa sa vanjskim grijanjem koje je dobro došlo u ovo hladno jutro.


U polumaratonu je očekivano pobijedio Kenijac Moses Kipruto Kibire ispred svoja dva sunarodnjaka ali nije uspio srušiti rekord staze, a kod žena je pobijela Mađarica Tunde Szabo. Ovaj put nisam mogao sve propratiti, evo nešto sličica sa maratoncima na dijelu staze i na cilju.


Pred kraj utrke vidljivi umor (mislim da mi je uspio panning).


Trči se i sa psima.


Ovaj psić se oblizuje, valjda je dobio nešto ukusno za nagradu.


Gosti iz Subotice najavljuju polumaraton za 1. rujna, možda bi se i moglo doći.


Ovdje se moglo dobiti namaz od lješnjaka i kakaa i sok od naranče a na susjednom štandu bezalkoholno pivo.


Poslije smo sjeli u Fiorello Pub na kafe i usput gledali maratonce kako ulaze u cilj. Bila je gužva i rekao sam konobaru (imao je slavonski naglasak) kad je došao do nas da je ovdje ljudi skoro kao na istoimenom aerodromu u New Yorku.


I dvije fotke koje se mogu povećati.


Poslije kod kuće sirotinjsko lagano jelo, žuta leća, grašak, krumpir, raštika, mrkva, tikvica, paprika, razni začini, zeleni pesto, maslin. ulje, a dodani mladi i medvjeđi luk, bosiljak, masline i kapari nisu samo za ukras. Od ovog kuhanog bila je i juha, a za užinu je bilo nešto jače.









Post je objavljen 15.04.2019. u 12:12 sati.