Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/usvijetutajni

Marketing

kako ćemo, ovaj put?



Fotka iz galerije iz Spilimberga (predivan mozaik)

Čudno je kako...te ipak život dovede u nove i nepoznate situacije, čak i kad misliš da si do sad već sve vidio. A onda reagiraš po starom obrascu jer sudiš prema dosadašnjim iskustvima nekog novog i ipak drugačijeg.

Jako se trudim izbjegavati predrasude i iskakanje pred rudo i to da na osnovu nepotpunih informacija stvaraš sliku o nekome i nečemu. Pa ipak, ima tih nekih stvari na koje okidam i to takvom silinom da je to strašno. One, neizlječene i bolne, koje većina samo dobro pomete pod tepih, a ja uzmem ko poklon, pregledam, rastvorim, odmotam, provirim unutra, rastavim sve dijelove, ponovo sastavim i opet malo proučim, čisto da budem sigurna...

I tako se desilo to da smo se mali i ja nešto krivo shvatili oko datuma...i u mojoj je glavi to ispalo kao da je prvo pozvao da dođem k njemu, a onda se izvrdavao da to ne može ipak. I buuuum, bijes, strah, tuga, isti je kao i drugi, nije mi jasno kakvi su ti današnji muški, to ne zna jel bi piškilo il bi kakilo i la lalalalala. Naravno, shvatio je on za čas, ispričao se isti dan, dok sam ja bijesna i tužna prvo napala onog neodlučnog prije njega (pa ajde barem se i tu razjasnilo da nije ni on tako grozan bio kak sam mislila)...pa onda otišla spavati da ne napravim još kakvo sranje.

Pa sam ujutro hladne glave napisala koliko mi se svidio, kako sam to sve skupa interpretirala, da zato ne volim pisanu komunikaciju i da bi voljela da se vidimo i čujemo kad razgovaramo.
I da nisu njegova nacionalnost i vjera problem nego moje stare rane koje očito još nisu zarasle.

A...s njim je osjećaj kao da...je melem za sve to...i dašak vjetra za onu pozitivnu vatru u meni.
To ne može biti loše, samo moram prestati govoriti drugima, puštati da njihovo (često negativno) mišljenje utječe na mene i moram prestati suditi po svojim prošlim iskustvima.
Samo to. Sve ostalo mislim da se može.

I naravno, testiranje strpljenja. Najteži zadatak...i najbolja nagrada. To tako ide.




Post je objavljen 14.04.2019. u 08:51 sati.