Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/asboinu

Marketing

Stjegoslovlje

Narod Algonquin – 'naši rođaci – saveznici'

Algonkini (Algonquini) sami sebe nazivaju 'Anicinape' (Anishinaabe) i otuda dolazi vrlo često do zabune jer neki izvori navode sva plemena koja govore algonkin jezikom kao narod Algonkina što naravno nije tako.

Još veću zabunu unose Odawe (Ottawe) kada srodne Anishinaabe nazivaju skraćeno 'Nishnaabe' što onda mnogi pomiješaju s drugim narodom 'Neshnabe' (Potawatomi) koji su u 'Vijeću Tri Vatre' s Odawama i Ojibweama, a u to 'Vijeće' Anishinaabe ne ulaze.

Dakle, narod Algonkin je autohtoni narod Sjeverne Amerike i govori jezikom algonkina, a njihovi potomci danas žive u Kanadi, odnosno u provincijama Ontario i Quebec.

Zastave Algonkina je bijele boje u čijem većem dijelu polja zastave se nalazi ovalni plemenski pečat obrubljen žutim prstenom u čijem središtu je crnom bojom prikazan šumoviti kraj Istočne Kanade (Eastern Woodland) iznad kojeg u grboslovno desnoj strani izlazi sunce crvene boje.

U grboslovno lijevoj strani iznad šume leti orao koji u kandžama drži pero smeđe-bijele boje. Donji dio je zelene ispune na kojoj se nalazi bubanj bijelo-plavo-crno-crvene boje. S grboslovno desne strane prikazani su algonkin muškarac i dječak, a s grboslovno lijeve strane algonkin žena i djevojčica.

U gornjem dijelu iznad pečata crnim tiskanim slovima piše ALGONQUIN – ANISHINABEG NATION, a u donjem dijelu NATION ALGONQUINE – ANISHINABEG.




Post je objavljen 11.04.2019. u 21:52 sati.