Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sakurra

Marketing

Naj...

Ovaj post je posvečen svemu što počinje s naj. Dakle, 'ajde da počnemo.

Najduža riječ na svijetu - ima 189.819 znakova, a prosječnom čovjeku treba oko tri i pol sata da je izgovori. Kratak dio te riječi:


Najmanji grad na svijetu - je američki Buford, u kome živi samo jedan čovjek.

Najmanja kuća na svijetu - nalazi se u Pragu, a njena fasada je široka tek 2,25 metara. Izgrađena je između dvije "obične" kuće sredinom 19. stoljeća, a koristila se kao umjetnički studio.

Največi moljac na svijetu - nalazi se na području jugoistočne Azije (Attacus atlas). Površina krila kod pojedinih primjeraka je i 400 kvadratnih centimetara, dok im je raspon 25-30 centimetara, s tim da su ženke veće i teže.

Najskuplji mobitel na svijetu (8 milijuna dolara) - dolazi iz radionice Stuarta Hughesa, a izrađen je iz ružinog zlata. Opremljen je i s gotovo 500 dijamanata, a Appleov logo načinjen je od 53 dijamanta i nalazi se na stražnjoj strani.

Najpoliglot - je sir John Bowring koji je bio guverner Hong Konga od 1854. do 1859. godine. Za njega se kaže da je razumio čak 200 različitih jezika, a mogao ih je s lakoćom pričati 100.

Najljepši, najsimpatičniji, najzgodniji, najdruštveniji, najmaštovitiji i najpametniji par na blogu su Teuta i More ljubavi. Znam, znam, ne se ljutiti heheheheh...


Post je objavljen 10.04.2019. u 22:31 sati.