Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

NAJBOLJ MLADI POLJOPRIVREDNIK JE ZVONIMIR KALIĆ



UZGAJA INDUSTRIJSKU KONOPLJU I PRERAĐUJE JE


Na konfernciji o poljoprivredi u organizaciji Jutarnjeg lista, Marijane Petir i Europske Komisije koja je 9. travnja prije podne održana u Smaragdnoj dvorani hotela Espalnade u Zagrebu proglašen je najbolji mladi hrvatski poljoprivrednik, a ove godine je to Zvonimir Kalić (26) iz Vrpolja . Iako je Zvonimir obrazovan, magistar je diplomacije, vlasnik je OPG na kome proizvodi industrijsku konoplju na površini od 20-ak hektara. Tu kulturu prerađeuje i radi niz novih proizvoda.
Kaliću je priznanje uručila Marijana Petir hrvatska europarlamentarna zastupnica koja je prije četiri godine i pokrenula izbor najboljeg mladog hrvatskog poljoprivrednika. Kaliću pripala je novčana nagrada od 15.000 kuna koju je dodijelila Erste banka. Za titulu najboljeg mladog poljoprivrednika prijave je dostavilo 27 kandidata, a 10 ih je ušlo uži izbor.




U povjerenstvu koje je izabralo najboljeg kandidata činili su dekan Agronomskog fakulteta u Zagrebu Zoran Grgić, dekan Agrobiotehnološkog fakulteta u Osijeku Krunoslav Zmaić, Marijana Ivanjek, Morana Tomičić, Mladen Jakopović predsjednik HPK, Dražen Miloloža, Jan Marinac predsjednik udruge mladih poljoprivrednika te novinari Vlatko Grgurić iz HRT- a i Zlatko Šimić iz Jutarnjeg lista.
Proglašenju najboljeg mladog poljoprivrednika prisustvovao je i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, glavni državni tajnik Tugomir Majdak, osobe iz gospodarstva i poljoprivrede s regionalne i državne razine, glavni urednik Jutarnjeg lista Goran Ogurlić te drugi uzvanici.



Post je objavljen 09.04.2019. u 12:36 sati.