Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

SEMINAR ZA OVLAŠTENE REVIZORE


POREZNI UČINAK RAZLIKA I POSLOVNI REZULTAT

Porezni učinak stalnih i privremenih razlika na poslovni rezultat financijsku situaciju i bilancu poreznih obveznika
To je naslov seminara koji će dr. sc. Ivana Dražić Lutilsky, izvanredna profesorica s katedre za računovodstvo Ekonomskog fakulteta u Zagrebu održati 12. travanja u hotelu Central Zagreb, Branimirova 3, s početkom u 9 sati .Program seminara je slijedeći:
Računovodstvena oznaka “A”– MRS 12 Porez na dobit i porezni propisi, MRS 1 Prezentiranje financijskih izvještaja
a. Porezni učinak stalnih i privremenih razlika na poslovni rezultat, financijsku situaciju i bilancu poreznih obveznika.

1. MRS 1; Prezentiranje financijskih izvještaja opće namjene zbog usporedivosti s financijskim izvještajima subjekta za prethodna razdoblja i s financijskim izvještajima drugih subjekata. Prikaz općih zahtjeva za prezentiranje financijskih izvještaja, upute za njihovu strukturu i obvezan minimalan sadržaj.

2. MRS 12 Porez na dobit i porezni propisi; prikaz računovodstvenog postupka za porez na dobit kroz MRS 12 te kako obračunati tekuće i buduće porezne učinke.

3. Porezni učinak stalnih i privremenih razlika na poslovni rezultat, financijsku situaciju i bilancu poreznih obveznika, način evidencije u računovodstvu poreznog obveznika i prikaz sastavljanja prijave poreza na dobit.
Cilj seminara je prikazati primjenu standarda u računovodstvu poreza na dobit.

Kroz glavno pitanje u računovodstvu poreza na dobit koje glasi kako iskazati tekuće i buduće porezne učinke budućeg nadoknađivanja knjigovodstvene vrijednosti imovine (obveza) koje su priznate u izvještajima o financijskom položaju subjekta i transakcija i drugih događaja tekućeg perioda koji su priznati u financijskim izvještajima subjekta.
U okviru zakonskih ograničenja spoznat će se mogućnosti odgađanja plaćanja poreza. Prezentirati će se spoznaja i interpretacija poreznih učinaka stalnih i privremenih razlika na poslovni rezultat, financijsku situaciju i bilancu poreznih obveznika. Poseban naglasak biti će stavljen na MRS 12 i razumijevanju privremenih razlika.
Polaznici če biti upoznati kroz ovu tematiku sa zahtjevima poreznih propisa prema računovodstvu poreznog obveznika. Objašnjene će biti i specifičnosti računovodstva i poreznih zakona, razumijevanje privremenih i stalnih razlika te sastavljanje godišnje prijave poreza na dobit.
Naknada za seminar iznosi 1.200,00 kn, a za drugoga i svakoga sljedećeg polaznika iz istog društva je 1.000,00 kn.
Plaćanje naknade je isključivo po primljenoj ponudi iz Cntra za poreze računovodstvo i financije koja će biti poslana po zaprimljenoj prijavi. Seminar je planiran za točno određeni broj sudionika,zato je prijava obvezna.
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih, seminar će biti odgođen.
Sve obavijesti mogu se dobiti na brojeve: 091 332 3381, 098 1611 794 i 098 877 805 ili e-poštom na info@centarzaporeze.hr

Centar za poreze računovodstvo i reviziju dobio je prethodnu suglasnost od Ministarstva financija na Godišnji plan i program stalnog stručnog usavršavanja ovlaštenih revizora za 2019. godinu pa na temelju toga se prisustvom na ovom seminaru revizorima priznaje 5 bodova.



Post je objavljen 06.04.2019. u 06:48 sati.