Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojeduhovnevjezbe

Marketing

JOSEPH GORDON-LEVITT – ŠESTA INKARNACIJA GLUMCA IZ FILMA 'CASABLANCA'


Warner Bros. je prije 7-8 godina razmatrao ideju o snimanju nastavka filma 'Casablanca', na inicijativu Cass Warner, unuke suosnivača filmske kompanije WB. Ona je taj film predložila kao idealan, uz proslavu 90te obljetnice Warner Bros. Aljean Hermetz, čovjek koji je napisao knjigu „Round Up the Usual Suspects“ (1993), knjigu koja se smatra definitivnim historijskim prikazom 'drugog najboljeg filma svih vremena' predložio je za glavnu ulogu u filmu glumca Josepha Gordon-Levitt-a. Film se trebao zvati „Return to Casablanca“, a radnja se imala vrtjeti oko povratka Richarda, sina Ricka i Ilse u Casablancu, ne bi li ustanovio, što se dogodilo s njegovim ocem.
Image and video hosting by TinyPic
László Löwenstein rođen je 26. lipnja 1904. u Ružemberoku, Slovačka (tada dio Austro-Ugarske). Započeo je filmsku karijeru u Beču, da bi se onda preselio u Njemačku, gdje je tokom 20tih, te ranih 30tih glumio – prvo u kazalištu, a potom na filmu. Po dolasku nacista na vlast (bio je židovskog podrijetla) kratko je vrijeme proveo u Engleskoj, snimivši jedan film, a potom odlazi za Hollywood, gdje postaje poznat pod pseudonimom Peter Lorre. Godine 1934. oženio se po prvi put, supruga mu je bila glumica Celia Lovsky.
Peter Lorre nastupio je u nekoliko filmova sa Humphrey Bogartom, “Maltese Falcon” (1940), “Casablanca” (1942), “Passage to Marseilles” (1944), “Beat the Devil” (1953). U filmu “Casablanca” tumači lik Talijana imenom Ugarte. Iako se radi o maloj ulozi, upravo on je taj koji Ricka snabdijeva tranzitnom pismima, predmetom oko kojeg se zapravo i vrti zaplet filma.
Peter Lorre snimio je još niz filmova, a umro je godine 1964. od srčanog udara, nakon što je dugi niz godina patio od problema sa bubrezima.
Po mojem dubokom uvjerenju, Peter Lorre se opet inkarnirao kao glumac Joseph Gordon-Levitt, 1981. godine. Počeo je glumiti već kao dijete. Od novijih filmova, poznat je po ulozi Edwarda Snowdena u Stone-ovom filmu “Snowden” (2016).
Ono, što potkrepljuje moje uvjerenje, jest, osim očigledne sličnosti ne samo njega sa Peterom Lorre-om, već i njegove supruge Tashe McCauley sa prvom Lorre-ovom suprugom Celijom Lovsky, također i numerologija. ‘Peter’ daje istu numerolšku vrijednost kao i ‘Gordon-Levitt’ (6). ‘Lorre’ i datum njegovog rođenja umaju istu numerološku vrijednost kao ‘Gordon’ (1). ‘Tasha McCauley’ daje istu numerološku vrijednost kao zasebno, ime ‘Celia’, i prezime ‘Lovsky (4).


Post je objavljen 04.04.2019. u 16:01 sati.