Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

plastika

znači, vako.
posljednjih godina su nan mediji punili glavu o globalnom zatopljenju kao o svjetskom problemu broj jedan, nebi da je alan ford pisa scenarij, al dobro, globalno zatopljene kao problem postoji iako se s time ne slažu svi znanstvenici, neki čak kažu kako nas očekuje malo ledeno doba i ti drugi govore da će mo imati topla lita i hladne zime. sudeći po medijskim izvješćima od ove zime kada su se turbo strujanja spuštala sa sjevernog pola u južnije krajeve i donosila polarne hladnoće od -50°C, joj šta volin napisat ovo o temperaturama, nemate pojma, baj d' vej na toj temperaturi se čaj vrlo brzo ohladi na temperaturu ispod 60°C, al dobro, dakle ti znanstvenici se ne mogu dogovorit oko toga koja će nas prirodna katastrofa zateč, ali su mediji odlučili da in je ipak isplativije pisat o globalnom zatopljenju nego o ledenom dobu, valjda zbog turizma, ko će ga znat?

eni vej, nova prijetnja opstanku planeta je plastika. šta isto tako nije upitno, jerbo te plastike ima di se god okreneš, od celofana za kolače do silikona za sise, ali problem nastaje kod plastike za jednokratnu upotrebu, normalno sise duže traju od kolača iako je jedno i drugo ukusno, doduše i jedno i drugo škripi pod prstima pa radije preferiram prirodno, šta gurmi i velika ve prezentiraju. no dobro, pustimo sad ono ko šta voli, problem je plastika koja uništava floru i faunu, flora su tulipani a fauna su paunovi, i koja svojom razgradnjom na mikro čestice narušava zdravlje čovika, ka da je to jedini problem kada je zdravlje u pitanju, al dobro nečemo sad o zdravstvenoj zaštiti i preventivi, držmo se prevenive o suzbijanju plastike za jednokratnu upotrebu ka šta je to udni tuljac.

dakle, u smislu preventive eu je donila direktivu da se do tamo neke godine iz prodaje kompletno povuče plastika za jednokratnu upotrebu, ka šta su to plastične čaše, plastični pijati i pribor za jelo, slamke za ispijanje kokakole te se zamjene papirnatim proizvodima, udni tuljac se nigdi ne spominje, a i kako bi kad ga nemoš zaminit papirnatim. onda su se opet javili oni znanstvenici, koji drže stranu proizvođačima plastike za jednokratnu upotrebu, kako je za proizvodnju papirnati čaša i pijata potrebna veča količina energije što direktno utječe na globalno zatopljenje plus da će na taj način otiči velik dio flore, misli se na stabla a ne na tulipane, za njenu proizvodnu i eto ti na sad problema, opet se ne mogu dogovorit šta je gore za očuvanje zdravlja, al nikoji ne spominje zdravstvenu skrb jerbo to se ionako plača pa nema veze šta ne možete skupit novce za lječenje, smanjit će se broj onih koji koriste plastiku za jednokratnu upotrebu na planeti, i tako to.

e sad. di su bili ti znanstvenici kada se sve te stvari uvodilo u opticaj potrošačkog mentaliteta na kojemu se baj d'vej i gradi privreda neke zemlje? bave se svakim pizdarijama pa istražuju zašto je došlo do samozapaljenja tutankamonove mumije ka da je to nešto bitno za opstanak života na zemlji. di su bili prije kada su se sve te stvari za jednokratnu upotrebu radile da ispitaju utjecaj na okoliš i zdravlje čovika, jer blago rečeno boli me kurac šta se tutankamonova mumija samozapalila, isto ka šta me boli kurac oče li me, kad umrem, pokopat u zemlji ili piramidi, dobro, ovi tutankamon nije pokopan u piramidi već u dolini kraljeva šta ništa ne minja na stvari, sigurno je samo jedno, nije umra zbog mikroplastike, al su temperature priko 40°C sigurno utjecale na kvalitetu života, valjda se zato i užga, đaba mu to šta je bija faraon, svi prije ili poslin završe svoj put, možda, da je ima bolju zdravstvenu zaštitu je moga još koju godinu poživit, al dočeka bi ga isti kraj.

mene sad zanima čime će se zaminit udni tuljac? očel to bit criva za kobasice il štra drugo jer očito je da papir ne dolazi u obzir iz više razloga, prvenstveno zbog skupe i ekološki neodržive proizvodnje, o nus pojavama ka šta je priziv savjesti niti da ne govorim.

Post je objavljen 04.04.2019. u 11:29 sati.