Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sakurra

Marketing

Fizičke pripreme za Japan

Za tako daleku zemlju, kao što je Japan, potrebne su pripreme. Psihičke smo, slobodno mogu reći, odradili ali trebaju i fizičke. Kao prvo i najvažnije trebamo biti spremni za puuuuuno hodanja. To je jednostavno neminovno.

Ne smijemo si dozvoliti prazne i nekorisne korake, sve mora biti doooobro isplanirano. Tokyo je ipak najveći grad na svijetu a ako želimo vidjeti u tih par dana što više moramo planski iskoristiti svaki dan od jutra do navečer.

Brzo stizati na odredišta metroom i busevima da bi mogli tek onda uživati u razgledavanju znamenitosti. U Japanu, svaki puta, prohodamo bezbroj kilometara vjerujte mi na riječ nije to nimalo lako. Noge nam znaju itekako boljeti zato ja, gdje god vidim vodu (jezerce, fontanu, rijeku...) umočim noge u nju bar na trenutak da mi se vrati snaga.

Eto, zato ja svaki puta jedno 3 mjeseca prije puta u Japan imam fizičke pripreme. Da vam pravo kažem i dan danas se čudim kako sam prošle godine izdržala taj fizički napor nakon samo 4 mjeseca od teške operacije na srcu (ugradnje 4 premosnice!).

Sigurno mi je pomoglo i to što od operacije nikad više nisam popušila nijednu cigaretu, čak niti jedan dim! Neću biti lažno skromna pa ću napisati da sam iznimno ponosna sama na sebe zbog toga.



Post je objavljen 03.04.2019. u 11:18 sati.