Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/apostoli-znaju

Marketing

PROSTORNO VRIJEME

Jedno prostorno vrijeme stvarno nedjeljivo, zato se ta usklađenost potpuno dožuivljava kao slobodna nula između pozitivnog i negativnog,
između nevidljivog i pojavnog, između inteligencije i energije, između svjetla i svijetlosti, između vodika i elemenata.

Međutim, zbog cijepanja ličnosti, čovjek je sklon dijeljenju, glupo i primitivno, silom mentalne logike.

Kako to izvodi?

Prvo, ne doživljava realnost i samim tim otvara put umišljanju. Zbog oduševljenja i želja, usporava organizam, blokira inspirativni eliksir, bez razuma materijalno ovisi i guta svašta.

Najmanje oduševljenje izaziva želje, što za posljedicu blokira volju.
Gutanjem nečega što se duže probavlja, ponovo se pokreće potreba za vremenom. Koliko čovjek uživa u krađi vremena, toliko brže stari njegovo tijelo. Njega to ne zanima, ionako je gost ili subjekt u njemu.

Doživljaj je potpuno slobodno znanje jasnog razlikovanja i razumijevanja moći i potreba. Uvijek je prioritet zdravlje tijela i to jednostavno živom vodom i živom hranom.

Zašto?

Lužine živa voda i živa hrana ne usporavaju metabolizam organizma. U probavi kroz tijelo ubijaju sve parazite. Čiste krv i jačaju imunitet limfe. Za odvikavanje počni kuhati povrće na pari, bez dodavanja ulja, soli i začina. Namakanjem zrnevlje oživi i upravo takva hrana treba organizmu. Gutanjem suhih zrna, probava je mnogo duža, neko ako znaš namakati.

Jasnoća ili razumijevanje, pitanje je doživljaja, unutarnje čistoće i reda. To se ponavlja u prirodnom samoostvarenju.

Stvaranje kula i gradova je potpuno besmisleno, međutim zbog sistema vrijednosti, materijalne ovisnosti, karijerizma i nasilja, čovjek ipak stvara gluposti i ne dopušta samoostvarenje.











Post je objavljen 28.03.2019. u 21:02 sati.