Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

FORUM OBITELJSKOG SMJEŠTAJA U DUBROVNIKU


U PRIVATNOM SMJEŠTAJU ODSJEDAJU MLAĐI GOSTI
ČIJI SU INTERESI IZLETI I ZABAVA


Na 6. Forumu obiteljskog smještaja koji je 26. ožujka održan u hotelu Rixos Libertas u Dubrovniku, direktorica Turističke zajednice Dubrovnika Romana Vlašić rekla da je stanje turističkih rezervacija za predstojeću sezonu u Dubrovniku vrlo dobro te da je već u predsezoni ostvareno veliko, gotovo stopostotno povećanje u turističkim dolascima.
Direktorica Vlašić je rekla kako se privatnim iznajmljivačima, kojih je u Dubrovniku više od tri tisuće, a raspolažu s više od 20 tisuća kreveta, na ovakvim skupovima kakav je Forum daju korisne informacije, ponajprije u zakonskoj regulativi i kreditiranju.
Kao primjer je navela rezultate iz istraživanja „Tomas 2018. Dubrovnik“, prema kojemu su gosti u privatnom smještaju mlađi od prosjeka, a njihov je interes zabava, izleti i kupovanje. „Oko 75 posto takvih gostiju sami odlučuju o svojim izletima prema onom što je njihov interes. Troše dnevno oko 114 eura, od čega se oko 40 posto odnosi na smještaj", rekla je direktorica Vlašić.
Na Forumu obiteljskog smještaja predstavljen je Pravilnik o kategorizaciji i razvrstavanju objekata, kao i kreditne mogućnosti Hrvatske banke za obnovu i razvoj pri ulaganju u obiteljski smještaj kao i daljnji razvoj obiteljskog turizma u Republici Hrvatskoj.
U okviru Foruma predstavljeni su rezultati TOMAS istraživanja za Dubrovnik za ljeto 2018.godine, kao i projekt „Respect the city - Poštujmo Grad“, kako bi se privatni iznajmljivači pripremili za nadolazeću sezonu - informacije su iz turističke zajednice,


Post je objavljen 29.03.2019. u 12:49 sati.