Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

PREDSTAVLJANJE knjige pjesama Darka Pere Pernjaka "Pisani prostor"



Koprivnički književnik Darko Pero Pernjak u petak, 29. ožujka publici će predstaviti svoju novu knjigu: zbirku poezije ‘Pisani prostor’.

Predstavljanje će se održati u Galeriji Mijo Kovačić u Koprivnici s početkom u 19 sati.


Zbirka se sastoji se od pedesetak pjesama poredanih u pet ciklusa naslova “Prednja vuča”, “Glupa situacija”, “Točka B”, “Queens” i “Brisani prostor”. Lirski subjekt u Pernjakovim pjesmama je suvremenik, dionik moderne, brze, bespoštedne neoliberalne civilizacije u kojoj se teško snalazi. U pjesmama Pernjak propituje smisao života u takvim okolnostima, istovremeno zapravo pokušavajući dati i odgovor na to pitanje. Živi se radi sebe, ne radi društva u kojem se živi i svakako se treba oduprijeti devijacijama koje moderno društvo pojedincu nameće.

O knjizi će govoriti
Darko Pero Pernjak
Mario Kolar
, kritičar
Marko Gregur, urednik

“Pisani prostor” objavljena je u srpnju 2018. godine u nakladi Umjetničke organizacije Artikulacije koja je svojim istoimenim književnim časopisom postala poznata diljem Hrvatske te u svojoj nakladi ima zbirke pjesama već nekoliko znamenitih pjesničkih imena. Opremljena je izvrsnim fotografijama umjetničkog fotografa Krunoslava Večenaja s kojima se prožima u tolikoj mjeri da je većina čitatelja uvjerena da se radilo o koautorskim radovima, što ipak nije slučaj.

Post je objavljen 27.03.2019. u 19:12 sati.