Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Ima se za kamere, nema se za znakove?

MUP je opet najavio nabavku novog kontingenta kamera za automatsko ispisivanje kazni zbog prevelike brzine. I iako su standardno opet svima puna usta "prevencije" i "sigurnosti na cestama", svakoj iole inteligentnijoj osobi je jasno da bi prava prevencija prevelike brzine bila učinjenaveć na način da se u zoni ograničenja brzine postave znakovi obavijesti da se na tom segmentu ceste brzina nadzire kamerama, postojala kamera ili ne. Bez znakova, a sa kamerama, radi o čistoj represiji, odnosno nastojanje da se ispiše što više kazni za preveliku brzinu.

Ceste pod nadzorom: Kamere stižu na čak 122 nove lokacije

Ovo su 122 mjesta za nove kamere na hrvatskim cestama


Naime, u civiliziranim zemljama u kojima se kamerama nadzire brzina i fotografira prekršitelje, uredno je nekoliko stotina metara prije kamere postavljen znak sa ograničenjem brzine i dopunskom pločom na kojoj je nacrtana kamera. Na taj način svatko tko vozi normalno je obavješten da provjeri brzinu kretanja, dok oni koji divljaju, ionako ne mare ni za kakve znakove, kamere itd...

Međutim, čini se da kod nas ima novca za kamere, ( koje zapravo štancanjem kazni nakon nekog vremena kamere same sebe otplate, a od viška novca se zatim kupuje još novih kamera, i tako u krug...) no nema se novca za prometne znakove. Ili je možda "mjerodavne" strah da im takvi znakovi ne bi smanjili zaradu ostavrenu na štancanju kazni...?

Post je objavljen 26.03.2019. u 16:29 sati.