Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/caricauniverzuma

Marketing

Francuski sataraš

Obožavam sataraš. Mogu ga jesti i kao glavno jelo bez priloga. Malo sam guglala i našla recept za francuski sataraš ( ratatouille).
Svidjeli su mi se sastojci i eto današnjeg ručka. Nisam dodala jabučnog octa sve ostalo sam po receptu. Prefinoooo! Ako ste ljubitelj povrća, toplo preporučam.




Potrebni sastojci:

konzerva pelata
6 žlica maslinovog ulja
1 patlidžan
2 paprike babure
2 glavice luka
1 glavica ćešnjaka
2 tikvice
3 žlice jabučnog octa
sol i papar
list svježeg mažurana

Priprema:

U posudu stavite pelate pa na to stavite malo maslinova ulja i miješajte na vatri oko 30 minuta. U međuvremenu pripremite patlidžan sa soli – ogulite ga i narežite pa posolite sa žličicom soli. Tako neka stoji oko 20 minuta, pa istisnite višak tekućine. U veliki lonac stavite 4 žlice maslinovog ulja, dodajte narezani luk i miješajte dok ne postane proziran. To bi trebalo trajati oko 5 minuta. Na to dodajte češnjak i kuhajte oko 5 minuta dok ne postane mekan. Na to dodajte paprike i kuhajte oko 4 minute. Začinite solju i paprom. U lonac dodajte rajčice, patlidžane, narezane tikvice i mažuran. Kuhajte i povremeno miješajte pa kasnije smanjite temperaturu na nižu. Kuhajte na laganoj vatri sve dok povrće ne omekša, ali ne potpuno. Dodajte malo octa, soli i papra po želji.

Dobar tek!



Post je objavljen 26.03.2019. u 15:42 sati.