Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tignarius

Marketing

O ZAKONU

1. TIMOTEJ – POBORNIK ISTINE

Prijetnje lažnih učitelja

Kao što sam te zamolio kad sam odlazio u Makedoniju, ostani u Efezu da zapovjediš nekima neka ne naučavaju drugih nauka 4i neka se ne zanose beskrajnim bajkama i rodoslovljima, koja više pogoduju rasprama negoli rasporedbi Božjoj po vjeri. 5Svrha je te zapovijedi ljubav iz čista srca, dobre savjesti i vjere neprijetvorne. 6To su neki promašili i zastranili u praznorječje; 7htjeli bi biti učitelji Zakona, a ne razumiju ni što govore ni što tvrde.
8
Prava uloga Zakona

A mi znamo da je Zakon dobar ako se tko njime služi zakonito, 9svjestan toga da je Zakon tu ne za pravednika nego za bezakonike i nepokornike, nepobožnike i grešnike, bezbožnike i svetogrdnike, ocoubojice i materoubojice, koljače, 10bludnike, muškoložnike, trgovce ljudima, varalice, krivokletnike, i ima li još što protivno zdravom nauku – 11po evanđelju Slave blaženoga Boga koje je meni povjereno.
12
Pavlov životni hvalospjev Bogu

Zahvalan sam Onome koji mi dade snagu – Kristu Isusu, Gospodinu našemu – jer me smatrao vrijednim povjerenja, kad u službu postavi mene 13koji prije bijah hulitelj, progonitelj i nasilnik. Ali pomilovan sam jer sam to u neznanju učinio, još u nevjeri. 14I milost Gospodina našega preobilovala je zajedno s vjerom i ljubavlju, u Kristu Isusu.
15Vjerodostojna je riječ i vrijedna da se posve prihvati: Isus Krist dođe na svijet spasiti grešnike, od kojih sam prvi ja. 16A pomilovan sam zato da na meni prvome Isus Krist pokaže svu strpljivost i pruži primjer svima koji će povjerovati u njega za život vječni.

17A Kralju vjekova,
besmrtnome,
nevidljivome,
jedinome Bogu
čast i slava
u vijeke vjekova.
Amen.



Uvijek je bilo Kuščevića, Veljača..i sličnih bijednika, samo se pitam jel i onda bilo toliko glupe "publike"
Mene vlastita kćer izvješćuje da je Veljača organizirala prosvijed..
Pa se ja pitam gdje čovjek tako strašno pogriješio u odgoju!
Ja je pitam jel ona to ozbiljno? pa kaže što ima loše u tome...
Išao sam skočit u Savu!
Nažalost, ustanovio sam da nije dovoljno hladna

Kao što je ugledni širokobriješki taxist(150kg) rekao, kad su ga pitali; jel janje bolje pečeno il lešano..on je odgovorio "Pečeno je za početnike"
Tako i ovo o zakonu. izmjeni, dopuni jadnih duhovnih liliputanaca je stvarno za "decu i gluplju omladinu"





Post je objavljen 24.03.2019. u 15:38 sati.