Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

OBJAVLJUJEM REAGIRANJE NA MOJE PISANJE O MISTIFIKATORU DOMAGOJU MARGETIĆU



Zdrav Razum marija.lilijana@gmail.com

To: brankostojkovic152@yahoo.com

Mar 22 at 11:14 PM

Ja sam Petra Vidas i pratim i cijenim gospodina Domagoja Margetića i njegov rad.
Smatram da je on najveći novinar posljeratnog vremena i da zaslužuje samo pohvalu, no u našoj zemlji jedan takav jedan velik čovjek biva meta najvećih uvreda, cjelokupnog medijskog aparata, bez iznimke.

Smatram da nije u redu gospodina Margetića, kojemu je pola obitelji pobijeno od strane ustaša, nazvivati ustašom, pa bi Vas molila da maknete atribut ustaša iz naslova.

Domagoj Margetić nikad nije imao ustaške svjetonazore, nikad nije ništa učinio ili izjavio što bi vama dalo naslutiti da ima takve nazore. Upravo suprotno, nebrojno je puta isticao i ističe svoje antifašističke korijene.

Da nije ustaša nebrojno puta ponavljao u intervjuima, jer mu vladajuća elita uporno pripisuje takva i slične uvredljive atribute s ciljem da ga diskreditira u očima javnosti i time sprjieči da istina koju on istražuje dođe to šire javnosti.

Naslov vašeg članka je najružnija uvreda dostojanstva i osjećaja jednog čovjeka, iako znamo da je pola njegove obitelji po majci stradalo u logoru Jasenovac, te ako znamo da je njegov djed po ocu bio poznati antifašistički prvoborac u II. svjetskom ratu, odlikovan od Tita.

Iako to znate, prilažem vam link na jedan od brojinih intervjua gdje gospodin Maretić govri o svojim antifašistitčkim korijenima i nazorima. Radi se o intervju za Globar Cir iz 2017. Navedena izjava je na 20-toj minuti intervjua, pa molim da poslušate.
Link: https://www.youtube.com/watch?v=kI8KFjUwNYw

Također sam bila slobodna natipkati taj dio intervjua u nadi da će vas potaknuti da promjenite naslov:
Domagoj Margetić: "Meni je opće teško podjeti situaciju u Hrvatskoj u kojoj je neoustaštvo postalo društveno prihvatljivo i koje je postalo main stream.

Meni je pola obitelji s majčine strane pobijeno u logoru Jasenovac. Djed s očeve strane je bio poznati antifašistički prvoborac u II. svjetskom ratu, odlikovan od Tita nakon drugog svjetskog rata ordenom zasluga za narod. Ja to nikad nisam skrivao. To imate i kod mene na javnim profilima.

Danas možda čak i više o tome govorim, jer smatram to odgovornošću, da kažem da smo mi bili i ostali antifašističko društvo i da se za te vrijednosti moramo aktivno boriti. Ne samo na društvenim mrežam i u izjavama, nego i na ulici. Vi znate da ja sudjelujem i na ulicama u Hrvatskoj na akcijama i aktivnostima u kojima nastojimo izboriti ispoštivanje tih antifašističkih vrijednosti."

Gospodin Margetić je kao 18-togodišnjak bio u HDZ-u i bliski suradnik Franje Tuđmana. No HDZ je napustio.
No, po meni, to je i razlog zašto je kao insajder bio upućen u svu tu pljačku privtizacije i ratno profiterstvo, te smatram da je to i bio razlog zašto se počeo time baviti, te danas u svojoj novoj knjizi navodi brojne dokaze za tezu dogovorenog rata.

Koliko ja vidim, Domagoj Margetić, ni prije kao ni sada nije imao dobro mišljenje o Stjepanu Mesiću, što i dokazuje svojom knjigom. Citiram Večernji: "Napisao je Mesićevu biografiju pod nazivom "Stipe Mesić dosje izdaje, neautorizirana biografija hrvatskog predsjednika"."

Što se Čermaka tiče:
https://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/video-cermak-i-vrh-hdz-a-iz-90-ih-ratni-su-zlocinci-naftom-iz-ina-e-punili-su-srpske-tenkove-54190/

Osobno zastupam "tezu o dogovorenom ratu", te stoga je smatram da je logično i moguće da je dio onih koji su su sujelovali u vrhu Hrvatske obrane, bilo dio tog dogovorenog rata, koji je započet radi stvaranja ratnog kaosa tj. okruženja u kojem je ratno profitrstvo i pljačka privatizacije mogla nesmetano teći.

Samo razmislite, zašto su ubijeni Ante Parađik i Blaž Kraljević. Kome su smetali?

Zar biti ustaša znači uređivati “Hrvatski list” i veličati hrvatstvo?
Ako ja veličam Hrvatstvo jesam lii ja za Vas ustaša.
Što se tiče Mesića, bilo je kukolja i među antifašistima.

Ja osobno sam bila šokirana kada sam istraživajući svjedočastva raznih zviždaća, slučajno naletila na emisiju Bujica u kojoj je gostovala Vesna Balenović. A ako mi ne vjerujete, pogledajte emisiju, i upoznate pravo lice Stjepana Mesića. Ja dan danas imam traume od toga što sam čula u toj emisiji, tj. svjedočanstva Vesne Balenović o Stjepanu Mesiću.

Ja sam osobno čvrsto uvjerena u to da među liderima ljevice postoje još nebrojni kukolji, koji su jedno sa HDZ-om. Veliki šok sam doživjela kad sam zahvaljujući Damiru Kainu saznala, kakva je IDS kriminalna organizacija, po kriminalu kćerinska stranka HDZu. Nešto tipa Kosovo, gdje i policija, dileri droge i lokalna samouprva zajedno surađuju.
Dakle uhvatimo se pravih kriminalaca, ima ih hvala Bogu dovoljno.

Mislim da se u našem narodu pre olako razbacuje pojmovima kao što je ustaša, a u ovakvim slučajevima to je apsolutno nedopustivo i krajnje nemoralno.

Apeliram da na vašu savijest da maknete taj naslov, jer ćete na kraju krajeva i pred Bogom odgovarati za to.

S poštovanjem,

Petra Vidas.

----------------------------------------------------------------------

MOJ ODGOVOR NA REAGIRANJE KOJE SAM U POTPUNOSTI OBJAVIO

1.) Domagoj Margetić je teški licemjer i prevarant. On presvlači svoje kapute kako vjetar puše.
2.) Što se tiće "Boga" o kojemu vi govorite takav "bog je ološ", jer prvo nije kaznio "Antifašidte" koji su okrvarili svoje ruke do ramena.
3.) Kad smo kod tog "Boga" u kojeg odjednom zločinci Antifašisti vjeruju, koji su poubijali milijune i milijune nedužnih ljudi. I takvi onda imaju pravo pričati o Bogu?
4.) Ne treba i to zaboraviti kako taj kameleonski "ustaša" i Antifašista Domagoj Margetić se je petljao sa svećenicima, koi su mu bili na premociji knjige u svojoj regioznoj velikoj kapelici. Upravo sam tu bio i ja na toj promociji, jer Margetić me je pozvao.
5.) Ja da sam tada znao da je Margetić zakleti Antifašista, ja nebi s njim imao nikada nikvoga posla.
6.) Dok je Domagoj Margetić tebao platiti kaznu Međunarodnom sudu u Den Haagu, svećenici su skupili za njega taj novac. Mislim da se je radilo oko 10.000,00 eura.
7.) Kad kažem da je Domagoj Margetić prevarant, jer je prevario ustašu Ivu Matanovića iz Zadra, obečavši mu da će u Zagrebu utemeljiti njegovu podružnicu. Uzeo je od Ive Matanovića 20.000,00 kuna za uredsku opremu.
8.) Kad veličate Domagoja Margetića kao "največeg novinara" to beskrupolozno lažete. Ako upišete ime i prezime od tog vama faljenoga novinara na današnji dan u Google pretraživač ima 92.200 rezultata. Ako upišete ime i prezime danas (24.03.2019.) "Branko Stojković" u Google pretraživać ima 503.000 rezultata. Znači Margetić je za mene "mali kepac" i miš...
9.) Domagoj Margetić je oduvijek bio "tuđi pijun" i nikada nije bio sam svoj čovjek. Josip Manolić sad njemu daje dezinformacije, i to čovjek koji je poubijao više od 5000 ljudi.
10.) Margetić se je petljao sa četničkim liderima iz Srbije. A to su autoriteti za njega i za Ivu Josipovića, koji se sa takvima duže i naslikavaju.
11.) Domagoj Margeti je takav sotonski lažov kakvog u Hrvatskoj nema. A Vi takvog branite, jer se boji napisati meni "Demanti" jer nezna na što bi reagirao. Zato je nisko da ste vi njegov "branitelj i tutor" to je dokaz da čovjek nije sam svoj.
12.) Margetićeva je istina "vrbov kolčić" i ništa više. On je tipični krivokletnik morbidni snob. Imao bi puno pisati o tom "novinarčiću" ali i ovo je dosta.


-----------------------------------------------
BRANKO STOJKOVIĆ
B j e l o v a r, 43000
0958148290 (Tel/mob.)
E-mail: brankostojkovic152@yahoo.com
Udruga "ŠTIT"
URED. Masarykova 8
H R V A T S K A
-----------------------------------------------------
Objavljeno: 24.03.2019. godine
-----------------------------------------------------
http://crostojkovic1958.blog.hr
http://stitonosa1958.blogger.ba
-----------------------------------------------------
Broj članaka: 4757.


Post je objavljen 24.03.2019. u 08:38 sati.