Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/asboinu

Marketing

Stjegoslovlje

Narod Miwuk – 'ljudi Moquelumnan'

Ime narod Miwuk (množina Miwu) na jeziku Moquelumnan koji je dio penutskog jezika znači 'čovjek, množina ljudi'. Ponekad se za ime ovog naroda rabe različite inačice poput Miwok, Mewuk, MiWok ili Meewoc.

Narod Miwok dijeli se na sedam grana: Sierra Miwok koji žive na području Sierra Nevada, druga grana živi uz obalu Kalifornije i poznata je kao Coast Miwok, a u njihovom susjedstvu žive i Bay Miwok, Lake Miwok i Plains Miwok. Ostaci ovog naroda žive po rezervatima u Kaliforniji.

Veliki rezervati naroda Miwok su: Buena Vista Rancheria, California Valley Miwok Tribe, Chicken Ranch Rancheria, Cloverdale Rancheria, Cortina Rancheria, Graton Rancheria, Jackson Rancheria, North Fork Rancheria, Sheep Ranch Rancheria, Shingle Springs Rancheria i Tuolumne Me-Wuk Rancheria.

Zajednička zastava Miwok ne postoji, pa svaka skupina iz rezervata rabi svoj pečat kao znak raspoznatljivosti i pripadnosti. Tako Chicken Ranch Rancheria ima okrugli pečat gdje je vanjski prsten crne boje i u njemu u gornjem dijelu tiskanim bijelim slovima piše CHIKEN RANCH RANCHERIA, a u donjem dijelu ME-WUK INDIANS OF CALIFORNIA.

Ispuna je crvene boje u čijem je središtu žir, a s lijeve i desne strane zelene su grane hrasta koje izlaze van vanjskog prstena plemenskog pečata.




Post je objavljen 23.03.2019. u 21:16 sati.