Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Parkour i zvončići



Za jučerašnji izlet na gorsku haciendu odslali smo više pozivnica, ovaj put se odazvao mladi majstor parkoura i paljenja vatre, te se odmah nametnula i opcija roštilj. Prvobitna rekreacijska ideja je bila kopanje i izravnavanje terena, no kao i uvijek nametnu se drugi prioriteti. Iako je imenjak velikog Ujevića majstor paljenja vatre, ni on to ne može napraviti bez nešto dima, tako da je moje kopanje bilo naprasno prekinuto jurnjavom za Jinom, koji je još pod traumom paljenja trave naših prvih susjeda gore još prije par mjeseci.
Ipak na drugo odlučno stop je stao neposredno pred cestom za kamenolom kojom radnim danom masovno prometuju veliki kamioni. Odvukao me prestrašeni pas duboko u šumu, srećom u tom kraju nije ni teško snalaženje, tako da smo izbivši na glavnu cestu, nakon snijega koji nas je dočekao na vlastitoj livadi, naletili i na prve vjesnike proljeća.
Na povratku je već mirisalo meso s roštilja koje je okretala drugarica, ćevapi i pileće šnicle, no pas je još bio oprezan pa sam ga morao zavezanog nositi, mora se priviknuti na roštiljanje gore, uostalom na kraju jede kao lud kad se prestane dimiti. Drugarica se valjda i sjetila jedne visoke debele grane, koju je nevrijeme napola pokidalo i čiji pad bi prijetio svima ispod i na cesti i dok se nismo ni snašli, majstor parkoura je s pilom bio u visinama. Naravno da je bilo opasno, dva put je i pucalo, nikad ne znaš koja je grana zdrava, koja trula, no eto, na kraju je to obavljeno, već je padao polumrak i fotke nisu neke. Ajd zalazak je snimilo tako tak, najava novog sunčanog dana, slatki problemi, kamo danas.
p.s.
Ćevapi, iako, nismo sigurni iz kojeg trgovačkog lanca, bili su baš dobri i neprezačinjeni tako da je i Jin mogao malo guštati.
p.p.s.
Sinoć mi je pozlilo kad sam čuo tko šalje učenike na demonstracije, najbolesnija ravnateljica jedne gimnazije i vjeroučitelj, to je uvijek opasnost kad je cilj tako širok, za budućnost, sigurno ih neću propagirati, a ako moji učenici požele prosvjedovati, razgovarat ćemo, ukoliko naravno ne bude naputaka s vrha.

Post je objavljen 23.03.2019. u 11:25 sati.