Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

prilada

nije i davno bilo u dnevnim glasilima i baš su mi falili. kad vidin da su nešto novo objavili meni srce zaigra od radosti. da, rič je o znanstvenicima, tom nepresušnom izvoru inspiracije.

ovi put su istraživali učinak vrućeg čaja i njegov utjecaj na rak jednjaka, iako je loše da se neko razboli dobro je da nije sve od duvana. eto, sada je i čaj doša u fazu štetnih učinaka ka šta su svojevremeno bila jaja, maslo i mast. naime znanstvenik farhad islami iz američkog društva za rak, inače izbjeglica iz irana, koji je ispitivanja vršio na 50000 ljudi sa područja sjeveroistočnog irana, neznan samo kad je to radija i pod čijim sponzorstvom jerbo iranci ne vole amere a još manje pebjege, eni hau, taj islami je doša do zaključka da čaj kojemu temperatura prelazi 60°C višestruko, i to do 90%, povećava rizik od nastanka raka jednjaka. jebate da san to prije zna nebi se bija ispeka čajon mašu puta kad san prihlađen.

ali meni sad nije jasna jedna stvar. ja san doma stavija bojler da mi grije na ekonomik da se manje odvaja kamenac u kazanu i ta ekomomik temperatura je negdi oko 60°C. kadi iden prat ruke sa toplon vodon ofurin se ki prajac za kolinje, jednjak bi triba bit osjetljiviji dio tila od ruku osim, ako nisu klavirističke a grlo nekog prosvjednika protiv vlasti, šta znači da nemoš popit čaj kojemu je temperatura 60°C a kamo li veća, uostalom na temperaturi priko 60°C se uništava vitamin C iz limuna kojega dodajemo u čaj kako bi postigli bolji učinak.

al to nije sve. di je u toj priči kava? koja je njon priporučena temperatura? i da li voda kad kuvamo kavu triba proključat? je li bolje čaj ili kavu zalit vrilon vodon ili samo umočit u vrilu vodu? mislim, to su neka pitanja na koja bi ja volija dobit odgovor, jer pošto san pušač onda je za mene rizik puno veći. ako se ostavin duvana a poveća mi se učestalost prilade jel to onda znači da spadan u rizičnu skupinu? sve su to pitanja na koja triba dat odgovor a ne vako polovično 'nemojte pit čaj priko 60°C'.

Post je objavljen 22.03.2019. u 19:48 sati.