Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Fridays for Future



Vrijeme ne prestaje iznenađivati, jučer sam se znojio u jakni, jutros opet sunce, super, valja iskoristiti vikend.
Inače dogodilo se ono što je bilo za očekivati i očekivano svi uglavnom nespret(m)no reagiraju. Prve grupe učenika su najavile poslije podne pridruživanje europskom prosvjedu Fridays for Future i odlazak s nastave.
Ja sam zasad u komotnoj poziciji jer moj razred nije među njima, ja sam nemam popodne nastavu, pa ne moram ništa odlučivati, dok su prva reagiranja očekivano kaotična, zanimljivo, dio mladih izrazito konzervativno spominju školsku obvezu, stariji ne žele ispasti malograđani pa upućuju na nadređene i čekaju njihovu odluku, no i u Njemačkoj se naprimjer rijetki odlučuju, nova predsjednica demokršćanske stranke se izričito založila za neopravdavanje sati, što je izazvalo pravu negativnu kampanju u javnosti pa sad radije šuti, ministri obrazovanja u saveznim državama uglavnom upućuju na ravnatelje škola, ovi postupaju kako koji.
Ja sam uvijek uglavnom podržavao građansku neposlušnost, mada mi tema ovih prosvjeda, što bi se reklo, nije politički napeta i previše uopćena. Po istoj formuli bi se moglo demonstrirati i za mir u svijetu i još takvih stvari, o tome bi mogao naprimjer debatirati ako učenici izraze želju, prosvjede ovakvog tipa u načelu nikad ne osuđujem, al prosvjednici moraju biti spremni eventualno i snositi posljedice borbe za svoje ideale. Mislim po nekim fotkama s njemačkih portala da je počela i organizirana borba za diskrerditiranje djece, naime na fotkama se vide demonstranti s pivama u rukama, moja je procjena da su to uglavnom djeca demokršćanskih političara, ne sliče mi baš na punkere.


Post je objavljen 22.03.2019. u 11:21 sati.