Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

UMNA RETARDIRANOST JE ČESTO I "RAFALNO" KORIŠTENJE RIJEČI U GOVORU "DAKLE"UMNA RETARDIRANOST JE ČESTO I "RAFALNO" KORIŠTENJE RIJEČI U GOVORU "DAKLE"

Riječ "dakle"je poštapalica i ima osim svoga osnovnog (oslanjanje na štap) ima i drugo značenje – kao lingvistički pojam, ta poštapalica je, prema jezičkim govoru i "jezična retardiranost", odnosno jezična invalidnost...

Zašto sam napisao ovo reagiranje: jer mnogi političari kao Papige ponavljaju u svom govoru riječ "dakle". Ili bolje bi rekao - da se oni otkrivaju sa svojim duhovnim "hendikepom" DAKLE.

Gost u emisiji u "Bujici" je bio prof. dr. Josip Jurčević, 20. ožujka 2019., kod Velimira Bujanca na temu: Presuda u Den Haagu Radovanu Karadžiću. Svaka njegova druga riječ je bila "dakle", to mi je bilo tako ružno uopće slušati. Jedan profesor i doktor "bez veze blebeće".

I na ovaj se dio moram osvrnuti: Josip Jurčević je povjesničar koji ne zna da Dragoljub (Draža) Mihailović se tako zove, a da ne zove se MIHAJLOVIĆ. Po prezimenu je to sasvim drugi čovjek. Ne ulazim u temu emisije nego ispravljam "retardirani" govor od prof. dr. Josipa Jurčevića. Možete se i sami uvijeriti i prebrojati u cijeloj emisiji riječ "Dakle" koliko puta ju je izrekao.


------------------------------------------------
BRANKO STOJKOVIĆ
B j e l o v a r, 43000
0958148290 (Tel/mob.)
E-mail: brankostojkovic152@yahoo.com
Udruga "ŠTIT"
URED. Masarykova 8
H R V A T S K A
-----------------------------------------------------
Objavljeno: 22.03.2019. godine
-----------------------------------------------------
http://crostojkovic1958.blog.hr
http://stitonosa1958.blogger.ba
-----------------------------------------------------
Broj članaka: 4754.
Post je objavljen 22.03.2019. u 02:48 sati.