Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Hygge

Jel znate vi šta je hygge? Ono, pratite trendove najsretnijih zemalja svijeta?

E pa ak ne pratite, dozvolite da malo rastrančiram pojmove koji se povezuju s tim čudom. koje kad savladate bićete ne sretni neg turbonaglosretni, ko da ste recimo osvojili eurodžekpot il šta vas već uveseljava na najjače.
Ajmo od početka. Danska, Švedska i Island drže prva tri mjesta najsretnijih nacija. Mene taj redosljed momentalno podsjeti na rukomet i sekiraciju oko utakmica naših Kauboja, fali još možda recimo Francuska za potpun doživljaj, da bude skroz sportski hygge. Al nije to to. Znači skandinavske zemlje su na tronu. Navodno su od presudnog značaja za istraživanje bili BDP, društvena potpora, sloboda odlučivanja, darežljivost i percepcija korupcije. Ak još jednom pročitate nabrojano, biće vam jasno zašto je naša domovina na sedamdesetčetvrtom mjestu, znači trebali bi proć deveterostruke kvalifikacije da dođemo do vrha.
Alzo vas ist hygge? Pa to bi recimo bio način uživanja u životu. Svaštanešta je tu nabrojano, neki tip i knjigu napiso ( i to podebelu ) o čudu zvanom hygge, e tu nema šta nema. Pa nabraja brdo knjiga, predmete od drva i porculana, mekane jastuke, svijeće, karirane deke, toplu rasvjetu, kamin, veste šest brojeva veće, vunene čarape, pidžame, šlape u obliku peseka il mede - one glomazne flafi šlape, Božić, tople napitke i utješnu hranu za dušu; eto to su vam hygge mast hev potrepštine da bi mogli uživat u svoja četri zida.
Znači - svi koji uopće ne čitate neg buljite u teve i smartfone, koristite plastične stolce i keramičke šalice, anatomske jastuke, led žarulje, pokrivate se poplunima, nosite robu na knap, imate šlape ko vegaske plesačice ( ono, peta dvanajst centimetara, pink panter boje, s onim pufićem naprvo ) - odma to sve zbacat u prvi kontejner. To ne da nije hygge nego će vas načisto upropastit.
Pa u jednom našem članku daju i par brzinskih savjeta za postić nirvanu čim brže:
1. ukrasite dom drvenim stolcima i prekrijte ih čupavom dekom; jebiga, znači i namještaj treba mijenjat, eto posla za IKEU, pa nisu oni ni ludi
2. nabavite i redovno palite svijeće svih oblika i veličina; molim vas nemojte zaboravit stavit novina il neki stari tanjur ispod svijeća da ne sjebete stol il robu voskom, i nemojte se čudit šta ć svako ko uđe u kuću prvo pitat ko je umro ( kod nas su običaji neznatno drukčiji od skandinavskih )
3. čitajte knjige, a teve smanjite na minimum; e da mi je vidjet ko bi ovo proveo među ženskom populacijom kad krene turska sapunjara u udarnom terminu - ajde da vidim ko će joj uzet daljinski i ugasit teve, u najmanju ruku teški verbalni delikt ak ne i lakše tjelesne povrede
4. ispecite kekse i pozovite frendove na čovječe ne ljuti se; pa odma bi zvali hitnu da me vozi na pregled glave, a i rol mi slabo peče s gornje strane...kud ću ljudima sirove kekse dat da jedu
5. uživajte u ukusnoj večeri koju zalijevajte čašom vina; prva asocijacija na ove riječi mi je Hanibal Lektor, života mi...al zato valjda i nisam sretna jer jedem bezukusno i vino koristim otprilike nikad

E sad kad imate neke okvirne spoznaje šta je hygge - hvatajte se posla. Pa nećemo valjda bit negdje na pola ljestvice zato šta nemamo drvene stolce po cijeloj kući i nosimo krive šlape na nogama.



Post je objavljen 20.03.2019. u 17:45 sati.