Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

DOMAGOJ MARGETIĆ OD USTAŠE DO ANTIFAŠISTE



Možete vidjeti na ovoj slici (od ova četiri čovjeka u pozadini iza Margetića, da ja sam ovaj prvi s lijeva) mi smo prosvjedovali ispred stana od Stjepana Mesića, tadašnjeg predsjednika RH., i sjedišta HDZ-a u Zagrebu. Te, isto tako smo to isto veće prosvjedovali na Trgu Bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Taj prosvjed je nazvan: "prosvjed od Borisa Mikšića" Tada nas je policija popisala i pratila u stopu. Sad u ovom svom članku reagiram na sve laži od Domagoja Margetića. A i za Borisa Mikšića mogu ovdje slobodno reči da je izdajnik Hrvatskog naroda.

Domagoj Margetić je bio gost u srpskoj emisiji "Skeniranje" na temu: "Kako Hrvati peru srpske pare?" Emisija je objavljena na You Tube kanalu "HelmCast" 14. ožujka 2019. godine. Autor i voditelj je bila Olivera Milivojčević koja je tu predstavila publicistu i novinara Domagoja Margetića, kako u svojoj novoj knjizi “Krvave balkanske milijarde“ opisuje način na koji su se bogatile političke elite u raspadu SFR-Jugoslavije, dok je buktao grđanski rat na Balkanu.

Domagoj Margetić objašnjava da su se "OBOGATILI" na nesreći naroda koji su se međusobno ubijali, a profitirali su predsjednik Hrvatske Franjo Tuđman i predsjednik Srbije Slobodan Milošević, i njihovi tajkuni - koje su pravili državnim parama sebi bolji život. Margetić tvrdi da se praksa te i takve “suradnje“ nastavila i dalje među aktuelnom političkom elitom na Balkanu.

Ja se sa dobrom večinom Margetićeog izlaganja mogu ovdje i složiti, i reči da je to sve nepobitna istina, ali ne mogu se složiti sa činjenicom da odjednom Domagoj Margetić se predstavlja "Antifašistom" a prije 15-tak godina je glumio velikog ustašu. Uređivao je čak "Hrvatski list" i veličao hrvatstvo i "pljuvao" je po antifašisti Stjepanu Mesiću. Sad odjednom Margetić je dobar prijetelj sa Josipom Manolićem - Jožom, največim prijeteljom od Mesića.

Domagoj Margetić (45) se hvali da je bio suradnik Franje Tuđmana od 1992., do 1996. godine, i da tada je bio u HDZ-u. U tim ratnim zbivanjima Margetić je jedva imao 19-tak godina, i kao takav što on uopće znao u politiku i ratna zbivanja toga vremena? Vrlo sam se iznenadio kada je Margetić u emisiji loše govori u ustašama i nazivao ih "proustaške struje i elementi". Isto me je to iznenadilo kako Margetić brani Josipa Manolića, i da kad se Manoliću nema što prigovoriti - da ga onda nazivaju udbašem i kosovcem...

Pitam se: kako se o Manoliću partizanskom majoru OZN-e nema što reči? Manolić je iza Tite, Tuđmana, Hršaka,.., četvrti po poredu kao največi ratni zločinac koji je dao poubijati preko 5000 ljudi, koji su večinom bili Hrvati. Margetić "pljuje" i po Ivanu Čermaku hrvatskom generalu, jer ga je na to nagovorio Josip Manolić. On ga naziva ratnim profiterom i dobrim prijateljem od Milorada Dodika.

Margetić se na srpskoj televiiji predstaavlja kop potomak jevrejske obitelji, koja večinom je poubijana u Jasenovcu. Te, smiješno mi je kad Margetić spominje; Gojka Šušaka i ustaško desno krilo u HDZ-u. Ja tvrdim ovdje da takvih tamo nikada nije ni bilo... Između ostaoga Margetić se "hvali" kako je spašavao iz inproviziranog logora "Lišćina" oficire JNA i KOS-ovce, sa Vjekoslavom Brajovićem SZUP-ovcem, i da u toj "misiji" su spasili oko 480 ljudi, koje su preko Mađarske žive poslali za Srbiju. Da je bio između njih i 17 visokih oficira KOS-a.

Margetić u emisiji kao uvjerljivo govori a teško laže i halucionira. Ovdje ga ja pitam: što on zna o "RADNIČKOM samoupravljanju" , kad u bivšem jugoslavenkom sistemu je on tada bio "mali šmrkljo". Niti je radio jedan dan u radničkoj tvornici i vidio kako izgleda Radnički odbor. Domagoj Margetić je teško "morbidno" zastranio kad brani velike ratne zločine od Manolića, i kad mu Manolić dolazi na premociju knjige, i kao takav se trudi da nekome obznani neku istinu?!


------------------------------------------------
BRANKO STOJKOVIĆ
B j e l o v a r, 43000
0958148290 (Tel/mob.)
E-mail: brankostojkovic152@yahoo.com
Udruga "ŠTIT"
URED. Masarykova 8
H R V A T S K A
-----------------------------------------------------
Objavljeno: 20.03.2019. godine
-----------------------------------------------------
http://crostojkovic1958.blog.hr
http://stitonosa1958.blogger.ba
-----------------------------------------------------
Broj članaka: 4750.



Post je objavljen 20.03.2019. u 06:02 sati.