Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Policijska brutalnost u Funku?

Prije nekoliko dana, dogodila se policijska racija u klubu Funk u Tkalčićevoj ulici u Zagrebu, i tom prilikom je nekoliko ljudi privedeno na policiju, uključujući i slučajnu prolaznicu s ulice.

Čitava situacija ne bi bila niti problem niti vijest da se to privođenje, prema napisima aktera i svjedoka na Facebooku, nije odradilo uz pretjeranu količinu sile od strane policije, a bez ikakvog pravog razloga koji bi zahtjevao upotrebu sile u tolikoj mjeri... Naime, prema napisima aktera i svjedoka, "razlog" upotrebe sile je zapravo bila neodgodiva potreba jednog od aktera da "isprazni mjehur", i to nakon što je već bio legitimiran, pretresen i provjeren (što bi reklo da je bio "čist"), jer je "bez pitanja" krenuo u WC...

'Policajac je upao u WC i onda me vukao, a prijatelja su tukli'

Racija u zagrebačkom klubu pretvorila se u pakao: Policajci istukli 18-godišnjaka, njegova oca i prijatelja?

Širi se priča o raciji u Zagrebu: "Gledao sam kako mi specijalci tuku sina"


Nameće se pitanje - postoji li možda i kakva video snimka tog događaja, odnosno privođenja?... Možda sa kakve kamere za videonadzor, ili mobitela slučajnog prolaznika?

Naime, pojedini slučajevi policijske brutalnosti koji su se dogodili sankcionirani su tek nakon što bi bila objavljena snimka koja je prikazivala kršenje ovlasti, odnosno pretjeranu primjenu sile, dok se u svim ostalim slučajevima, gdje je bilo očito da se dogodila policijska brutalnost (koja je rezultirala i ozbiljnim ozlijedama), a snimke nisu postojale, događalo da je policijska unutarnja kontrola utvrdila "kako je sve bilo po propisu"...

Inače, pripadnici (interventne) policije se redovito bune kad god netko ili nešto negdje snima njihova postupanja, a čak je i policijski sindikat u jednom trenutku dao priopćenje u kojem se pod paskom "sigurnosti" i uz upotrebu demagogije da "snimanje ugrožava policajce" zapravo pokušava progurati zabranu snimanja policije i policijskih postupanja. Pravi razlog je, dakako, upravo taj kako bi se otežalo ili onemogućilo sankcioniranje slučajeva policijske brutalnosti ako do njih dođe, upravo zbog onoga da "ako nema snimke, nije se dogodilo".... a ako bi snimka postojala, kažnjavalo bi se snimatelja.

Post je objavljen 18.03.2019. u 16:45 sati.