Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

PROSVJEDNICI U SRBIJI UŠLI U ZGRADU RTS-a

ŽELE ŽIVJETI U ZEMLJI BEZ NASILJA


Dio sudionika prosvjeda " 1 od 5 milijuna" koji se već 13. subotu održava u Beogradu ušli su tijekom večerašnjeg prosvjeda u zgradu radiotelevizije Srbije (RTS). Željeli su naime da se njihovom predstavniku dozvoli javno obraćanje, što je spriječila policija.
Prosvjednici naime zamjeraju RTS-u što informira o prosvjedima koji se događaju diljem svijeta, ali ne informira o prosvjedu koji se događa u Beogradu i mnogim gradovima Republike Srbije. Prosvjednici izjavljuju novinarima da RTS nije javni servis građana već servis laži i cenzure. Informacija je naime da je večerašnji prosvjed 16. ožujka " 1 od 5 milijuna" održan u 90 gradova u Republici Srbiji.
Prosvjednici prema vlastitim izjavama prosvjedom žele poručiti da žele živjeti u normalnoj zemlji bez nasilja. Povod za početak prosvjeda bio je fizički napad na jednog člana opozicijske stranke potkraj prošle godine.
Prosvjednici su istakli zahtijev u kome traže da do 13. travnja 2019. državni vrh Srbije, konkretno predsjednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić daju ostavke, te da se omogući održavanje izvanrednih parlamentarnih izbora. (zouhar zec m)


Post je objavljen 16.03.2019. u 23:57 sati.