Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

papir

odkad su oni egipćani izmislili papirus sve je polako počelo ić ukurac. aj dobro, u početku su ga još ozbiljno i shvaćali, kao neko tehnološko čudo jer nisu više morali vucarat zasobon kar granitni ploča i pešest klesara da bi zapisali nešto šta in je trenutno palo na pamet. pa su se i prema papiru odnosili sa dužnim poštovanjem. sriča u nesriči je bila šta je bilo malo pismeni pa nije moga svak pisat pizdarije. rimljani su papir zaminili drvenim pločicama, uz već postojeću naviku zapisivanja na svakom kamenu na kojeg su naišli, jerbo su izgleda poslin požara šta se pripisuje neronu, iako to nije točno, zaključili da papir brzo izgori. a i koji ji in je kurac tribalo čuvat sve te pizdarije, ali pridržavan pravo da tada još nisu pisali pizdarije po papiru jer je idalje bilo malo pismeni.

e sad, to šta je bilo malo pismeni je dvosjekli mač, jer se pisalo ono šta je neko tija da drugi uzmu zdravo za gotovo. uto vrime guzicu su brisali mokron spužvon ili kamenom ili liston o' smokve oli loze jer je papir bija puno vridan za njin obrisat guzicu. kako je vrime prolazilo tako je bilo sve više oni šta su naučili pisat pa je samin tin porasla i potražnja za papiron, al kako to obično biva neko je doša i na ideju da se sanjin može obrisat guzica jerbo kamen žulja, a list o'smokve oli loze zna i oprudit, za ne falit a kako guzica ne bi patila izmislili i poseban papir za nju pa tako sad dolazimo do bizarne situacije da ako si nešto zapisa na tariguz il salvetu to se ne računa tj. moš satin obrisat guzicu, doduše moš to učinit i sa onin službenim papiron, al on malo žulja, sa ovin novinskin nije dobro brisat guzicu zato šta ti slova ostanu na guzici a i na bazi su olova pa su kao takva i zdravstveno opasna.

međutim, došla su neka nova vrimena slova sa papira su zbog zdrastvenih razloga, jer je sa njima svak brisa guzicu, poprimila drugačiji oblik, postala su tvrđa od kamena plus šta su u međuvremenu mnogi naučili pisat pa sad dolazimo do apsurdnog stanja da više satin nemoš ni guzicu obrisat, a kamo li i uzimat zdravo za gotovo jerbo svak sere di stigne, papir je poprimija trečerazrednu vridnost, ako i toliku, a tako je puno obečava kad su ga izmislili, uostalom ka i sve drugo.

Post je objavljen 15.03.2019. u 10:48 sati.