Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

JEDINI SAM JA PRAVI ZAŠTITNIK LJUDSKIH PRAVA I PRIRODE U BJELOVARUJEDINI SAM JA PRAVI ZAŠTITNIK LJUDSKIH PRAVA I PRIRODE U BJELOVARU

Možete vidjeti sve moje stare članke i tekstove u starim uvezima "Bjelovarskog lista" u povjesnom arhivu u Bjelovaru, kako se ja več godinama zalažem da ne ruše se zdrava stabla, da bi se postavili nekakvi "kipovi" u parku ili nešto slično. Sramotno je da su porušeni deseci zdravih kestena, samo da bi se bolje vidjela vizura kapelice - koja se zove sad katedrala, kada se dolazi iz smijera Zagreba u centar grada.

Naš glavni središnji park u Bjelovaru je uništen do krajnje mjere. To mogu potvrditi svi starosjedioci koji su rođeni u Bjelovaru. Isto tako unakaženi su drugi parkovi i dječija igračišta. Stalno se pili i reže kako bi se tobože pokazalo da se nešto radi. Ovo moram kazati kada sam prije puno godina pisao o devastaciji parkova, svi su bili protiv mene i nitko me nije htio podržati. Vrijeme je poslije pokazalo da sam i tekeko bio u svemu u pravu.---------------------------------------------------------------------------------

Evo jednog od starih članaka: BOŽICA JUREC ZOVU TE ČETIRI STARA STOLJETNA KESTENA

"Prepiljen" ljetni dnevni boravak

Stanari zgrade u Šimićevoj 3 bili su iznenađeni jučerašnjim ranojutarnjim posjetom djelatnika iz bjelovarske Šumarije koji su im pokazali nalog za rušenje četiri stabla kestena u njihovu dvorištu. Najburnije je reagirao stanar Branko Stojković, predsjednik bjelovarskog "ŠTIT"-a zapriječivši ulaz u dvorište vlastitim automobilom, koji je poslije ipak uklonio. Tako su radnici počeli rušiti tek u kasnim prijepodnevnim satima.

Nitko od stanara nije obaviješten da će se rušiti kestenovi u našem dvorištu, koji su odjednom počeli nekomu smetati te vjerujem da se iza toga poteza kriju neke krupnije igre - kazao je B. Stojković.

O rušenju stabala nije ništa znala ni stanarka Vera Gavran koja je s ostalim susjedima jučer bila zatečena pojavom radnika "oboružanih" motornim pilama.

Nalogodavcima bi bilo bolje da vide u kojim uvjetima živimo, nego da razmišljaju kako će uništiti kestene koji su nama i našoj djeci tijekom ljeta bili dnevni boravak. Sada nam jedino ostaje da pozovemo "Zelene" koji bi nas možda mogli obraniti od toga nacrtaja - kaže V. Gavran.

Upravitelj bjelovarske Šumarije Milan Presečan-Arvay posve je drugačije prokomentirao tvrdne stanara iz Šimićeve ulice.

Vlasnik zemljišta na kojemu su smještena četiri stabla divljega kestena je Ministarstvo obrane, koje nam je povjerilo rušenje. Riječ je o stablima s neizlječivom bolesti. Takvi su opasni za stanare, a drugi je razlog njihova uklanjanja obnova krovišta i pročelja zgrade županijskog Saveza samostalnih sindikata - kazao je M. Presečan-Arvay, istaknuvši kako su u tome ipak presudila stara i opasna stabla.
Č. Rosić

Večernji list (petak); 20. 12. 2002. str. 13.

---------------------------------------------------------------------------------------------
PRESEĆAN JE KAO ZAŠTITNIK ŠUMA, A JUREC JE KAO ZAŠTITNICA LJUDSKIH PRAVA?

Četiri stoljetna stabla kestena su maknuta a za to je kriva Božica Jurec, koja je kao predsjednica sindikata SSSH-a rekla da grane od kestena stružu po zidu fasade od zgrade sindikata. Božica Jurec je prva krivac a drugi krivac je Milan Presećan - Arvay. Njih dvoje neki dan vidim i gledam u gradu kako "hromo hodaju" i šepaju, i kako su "kmrljavi", e to ih je kaznila priroda na koju samo tako dižu svoju devastacijsku ruku....

Da bi se poslije oglasio i ured Konzervatorija u Bjelovaru, i između ostaloga je kazao: da su ti stoljetni kesteni bili zaštičenim i da su srušeni bez njihovog znanja. I na kraju ću kazati - neka političke "ološi" prestanu uništavati našu lijepu prirodnu okolinu...


------------------------------------------------
BRANKO STOJKOVIĆ
B j e l o v a r, 43000
0958148290 (Tel/mob.)
E-mail: brankostojkovic152@yahoo.com
Udruga "ŠTIT"
URED. Masarykova 8
H R V A T S K A
-----------------------------------------------------
Objavljeno: 15.03.2019. godine
-----------------------------------------------------
http://crostojkovic1958.blog.hr
http://stitonosa1958.blogger.ba
-----------------------------------------------------
Broj članaka: 4738.
Post je objavljen 15.03.2019. u 04:25 sati.