Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/edoimedo

Marketing

Lucinda Riley: Sedam sestara




Lucinda Riley: Sedam sestara
Izdavač: Egmont
1. knjiga iz serijala Sedam sestara

Nakon smrti Pa Salt ostavlja svojim posvojenim kćerkama pisma u kojim se nalaze tragovi o njihovom pravom porjeklu. Kćerke se okupljaju u svom domu iz djetinjstva “Atlantidi”. U ovoj knjizi pratimo najstariju (od šest sestar) sestru Maju koju trag vodi do egzotičnog Brazila.

Istinski sam uživala i guštala u ovoj epskoj priči i rastegnula sam čitanje. Priča je inspirirana otvorenim zvjezdanim skupom Sedam sestara ili Plejada. A ono što vas očekuje u ovoj knjizi je ljubavna priča koja sa sobom nosi ljubav, gubitak, odricanje….

Upoznajte Brazil točnije Rio de Janeiro i sve njegove čari. Od bogatog dijela grada do favela tj. siromašnog djela Ria. Uspon i pad plantažera kave, aristokraciju koja se ne želi miješati sa običnim stanovništvom tj. klasnu razliku Opis Atlantide (Majin dom) je prekrasan. Kako Maja doznaje o svojoj prošlosti tako nas jedan dio priče vodi u Pariz i Montparnass koji je poznat po umjetnicima. U zadnje vrijeme koju god knjigu uzmem djelom se radnja odvija u Parizu. Što li mi svemir poručuje? 😂😂 U knjizi se spominju i stvarne osobe projektant i kipar koji su radili na kipu Krist Iskupitelj. U priči doznajemo kako je nastao istoimeni kip.

Opisi pejzaža su kratki ali jako slikoviti. Vješto se isprepliće Majina priča sa pričom njene prabake Izabele koja je živjela u doba kada se kip Krista izrađivao. Knjiga cijelo vrijeme drži pažnju i nema ni jednog dosadnog djela priče. Zanimljiva,poučna,napeta priča sa dozom misterije. 520 stranica čistog savršenstva i užitka.

Na vama ostaje da zavirite između korica ove knjige,otkrijete i doživite Atlantidu,Brazil i Pariz kao što sam ja, doznate Majino porijeklo i još puno toga. što ova divna knjiga skriva. Vjerujte da je priča savršena i toplo je preporučujem svima koji nisu čitali. Čak i ako ne volite ovakav tip romana dajte knjizi priliku jer stvarno je posebna i pravo je blago. Sad nestrpljivo čekam nastavak.


Osvrt Natalija M.


Post je objavljen 11.03.2019. u 10:22 sati.