Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

Još malo o Rijeci kao europskoj prijestolnici kulture...



Iz portala ARTEIST zamoliše me za izjavu o Rijeci kao prijestolnici kulture.

U svome tekstu (koji je dostupan na OVOME LINKU) moju izjavu nisu prenijeli u cijelosti pa napominjem da sam u svojoj izjavi izrazio i svoje zgražanje nad time što se vodstvo EPK predstavlja ljevičarima i tobožnjim velikim borcima za prava radništva, a iskorištavaju besplatan rad volontera i ignoriraju prijedlog da se tokom 2019.svatko od njih odrekne 5% svake svoje mjesečne plaće u korist fonda za volontere, čime bi se skupilo dovoljno sredstava da svaki volonter dobije bar nekakav honorar.

Čak ni građanima koje su primili u tzv. Vijeće građana i koji će u tom vijeću trošiti svoje vrijeme i energiju na analizu, procjenu i odabir predloženih programa ti navodni ljevičari iz vodstva EPK ne žele i neće plaćati honorare za taj rad tih građana. SRAMOTA!!!

Inače, u subotu 09.03.2019. je u Novome listu objavljen članak o nastupu riječkog EPK na turističkom sajmu u Berlinu, gdje su predstavili dio programa. Pritom su nabrojili više stranih umjetnika koji su već uvršteni u program. Iz toga sve očitije postaje da sam bio u pravu kad sam još u rujnu 2017.pisao da će se najveći dio sredstava predviđenog za program EPK utrošiti na plaćanje stranaca, umjesto da se EPK iskoristi za unapređenje i promociju domaće kulturne proizvodnje, dok će se učešće Riječana svesti na besplatno volontiranje. Pa će neki inozemni kazališni redatelj dobiti za jednu izvedbu svoje predstave cjelogodišnju plaću roditelja riječke studentice koja će besplatno volontirati "cepajući ulaznice" za tu predstavu. Sramota.

Slogan EPK je "Rijeka - luka različitosti". Nažalost, vodstvo EPK nije iskoristilo priliku pokazati se uistinu drukčijima - biti prva europska prijestolnica kulture u kojoj nema iskorištavanja besplatnog rada volontera.

Uvijek ista priča, navodni ljevičari iz sfere kulture - uvijek jaki na riječima dok sebe opisuju kao velike borce za radnička prava, ali nema šansone da se ijedne svoje kune odreknu za provedbu u praksi te borbe za prava radnika koje su im puna usta. Prosjek plaća vodstva EPK je barem 10.000 kuna i gotovo pa ne bi ni osjetili da im se svaka mjesečna plaća smanji za 500 kuna u korist fonda za volontere. Ali neće za to ni da čuju.
Toliko o njihovoj vjerodostojnosti.





Post je objavljen 12.03.2019. u 06:00 sati.