Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Završen "Cvijet Mediterana 2019."

Jučer je senzacionalnom pobjedom devetorangirane igračice Slovenke Ivane Hrešćak završen jedini ženski velemajstorski turnir u šahu na Balkanu, koji evo traje već sedamnaest godina. Neizvjesno je bilo do samog kraja, prošlogodišnja pobjednica međunarodna majstorica Elena Tomilova bi je pobjedom u međusobnom meču u zadnjem kolu prestigla, al je eto, u dalekoj završnici i devedesetom potezu morala priznati remi. Pobjednica sjedi desno.



Drugo mjesto je osvojila igračica s najvišim rejtingom, izuzetno simpatična i susretljiva Talijanka Olga Zimina, s kojom sam uspio razmijeniti par riječi na hodniku, osvjetljenje je nažalost tamo bilo jako loše.



Treća je bila dakle Tomilova.



Iz Srbije su relativno uspješno nastupale Sandra Đukić i Lena Miladinović, obje međunarodne majstorice, neki meni nepoznati lik je rekao, nije što su naše, al su najlepše.



Svakako je ostala razočarana možda favoritkinje ukrajinska velemajstorica Olga Bably, naša pak Mirjana Medić, koju na kraju eto nisam snimio je bila solidna preko 50 posto.



Još jedna igračica visokog rejtinga isto Ukrajinka Anastasia Rakhmangulova vjerojatno nije baš najzadovoljnija svojim plasmanom.



Naša Patricija Vujnović, majstorica, al najnižeg rejtinga je igrala solidno i uspjela više partija remizirati.



Naravno čestitke zaslužuje i direktor turnira Ivan Mandekić, najzaslužniji za sve ovo, muškarce tradicionalno ne fotografiram.

Post je objavljen 10.03.2019. u 07:20 sati.