Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Snimke jurnjave

Već se događalo da je policija intervenirala, pokretala istrage i/ili kucala na vrata s nalogom za pretres ljudima koji su na društvenim mrežama poput Facebooka, Twittera ili Instagrama objavili fotografije kako poziraju s nekim oružjem, da bi se u dosta tih slučajeva ustanovilo da se radilo ili o replikama oružja (za airsoft), o trofejnom (trajno onesposobljenom) oružju, ili da se poziralo s tuđim oružjem isl...

Jednako tako ekspresno je djelovala kako bi se našlo i kaznilo nekoga tko je na društvenim mrežama napisao nešto "nepoćudno", pogotovo ako policiju, sudstvo ili nekog "funkcionera" počaste uvredama, ili napišu činjenice koje im ne odgovaraju (npr. aljkavost i inertnost "institucija").

No postavlja se jedno veliko pitanje da li policija išta poduzima po pitanju otkrivanja i sankcioniranja aktera koji na društvenim mrežama poput Facebooka, Twittera ili Instagrama, ili na servisu poput YouTubea, objavljuju (sa ciljem skupljanja "lajkova" i privlačenja pažnje) video snimke vlastitog divljanja za volanom, poput npr. slučajeva vožnje preko 200km/h u naseljenom mjestu, namjerne prolaske kroz crvena svijetla, i tome slično..?... A što realno ne samo da ugrožava kako samog aktera tako i ljude oko njega, već spada u opasnu vožnju koja je kazneno djelo.

Ili se samo pouzdavaju u to da bi njihov posao sprečavanja i sankcioniranja opasne vožnje trebao "spriječiti" sve veći broj kamera za nadzor brzine kojima svake godine revno kite prometnice?

Post je objavljen 09.03.2019. u 11:06 sati.