Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Neradni dan u BerlinuU Berlinu je koalicija socijaldemokrata, Ljevice i Zelenih koja već duže uspješno vodi grad zaključila da je grad zreo za još jedan neradni jednodnevni praznik. Prvi prijedlog je bio dan reformacije, no uvjerljivo ga je potukao osmi ožujka kao međunarodni dan žena pa se eto tako nakon dužeg vremena tamo ne radi. Zakazane su svejedno demonstracije na Alexanderplatzu jer je to dan borbe.
Čitam i uspoređujem podatke za Berlin i Hrvatsku, uzorak je po broju stanovnika sličan, Hrvatska naravno mnogo gore stoji što se tiče ravnopravnosti spolova. Jedna poznata feministica me izazvala s člankom "Muškarci te neće zaštiti". Jedna od teza je da ni prije nije situacija oko prava žena bolja, al da su barem bile sigurne u mušku zaštitničku ulogu, vitezi koji će se do kraja boriti za svoje dame.
Kako bi i na koji način u ovakvom patrijahalnom društvu muškarci mogli zaštititi svoje izabranice i koji su to moćni muškarci. Sve od reda kriminalci, ratni profiteri, banda politički odabranih 200 obitelji, dezerteri koji su se vratili iz inozemstva, profesionalni domoljubi prebjezi iz onih mračnih vremena, koji itekako uspješno svoj nacionalizam naplaćuju. No oni su već poženili najzgodnije sponzoruše i sad nove generacije djevojaka trebaju čekati da njihova djeca porastu.
Svejedno nisam ni ogorčen niti ljubomoran, mene mi za početak zadovoljilo i priznanje problema, te još jedan neradan dan xD
Svim drugaricama i pravim damama čestitam njihov praznik!
p.s.
Ako vas zbunjuje druga fotka, kupio sam kod Kineza lupu iliti povećalo po osam kuna.

Post je objavljen 08.03.2019. u 10:54 sati.