Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bubuleja

Marketing

Švrake, Koze i Kokoše

Opet promatram svijet kroz svoj „prozor“ i na taj način stvaram svoje priče. Kroz neko vrijeme gotovo uvijek se pokaže da moje priče nisu priče, već istina živa.
Zatoplilo je i stiglo je uranjeno proljeće. Uređeni vrt na sredini pogona je oživio. Stabla su počela pupati,cvijeće cvasti i baš je sve onako kako bi trebao izgledati početak nečega, u ovom slučaju proljeća. Flora je u ovo doba godine za mene najljepša. I u potpunosti ju osjećam i dišem. Prizor kroz moj „prozor“ je savršen što se prirode tiče. Najveći gušt mi stvara pogled na more-moj nepresušni izvor ljubavi. Užitak koji nema kraja. Tajna koju još nitko nije otkrio, a naizgled tako jednostavna i prosta.
Većinu dana se izgubim u tom moru koje niti jedan dan nije isto; bonaca, valovi mali i veliki, pa zlačano pa srebrnkasto pa bistro pa mutno.....nerijetko i šporko, ali opet MOJE more!

One druge dane zaboravim na prirodno okruženje i orijentiram se na njih. Nerijetko ih ne mogu zvati ljudima. Dakle, ružno mišljenje imam o svojim kolegama?! NEEEEEEEE! Ali dovoljan je mali broj „njizi“ pa da ja grintam. Bar to mogu i to onako slobodno i iskreno od srca. Nevjerojatno, ali istinito ni ovaj put se neću dirati u muškiće koji čine 85 posto moje (čačina mi je!) firme i baš su dobri. U najmanju ruku, korektni. Ovaj muški spol kod mene ima beneficije , zaštićen je u potpunosti, ali zato onaj drugi ženski spol mi je „.na tapetu“ .Ima i onih za koje smatram da su ONO, ali naša "lipa Rvacka" još nije uvela taj spol pa ću se zadržati samo na Ženskama..
Ženske u mojoj f. nisu ženske nego Švrake, a ima i Koza i Kokoša. Gotovo svaki dan za vrijeme marende Švrake i Koze te poneka Kokoša idu na „kavu“. Čoporativno prolaze ispred mog „prozora“ i netko bi rekao da su čak i prijateljice. Sa mog „prozora“ tako izgleda no stvarnost je bitno drukčija. Činjenica je da se Švrake, Koze i Kokoše međusobno ne podnose, ali baš nijedna s nijednom. Kad su Koza i Švraka zajedno, ogovaraju Kokošu, a kad su Kokoša i Švraka zajedno ne prestaju „pričati“ o Kozi. I tako godinama. Samo se s vremena na vrijeme promijeni kombinacija između Koza, Švraka i Kokoši..... I najbolje je da svi sve znaju;

- Kokoša se rastavila drugi put, ovo joj je treći s kojim ima četvrto dite....
- Koza je trenutno sama dok muž „tuče more“.... sama je, moš mislit?!....
- Švraka je glupa ko teča pa joj ni nova vešta neće pomoći....
- A jesi znala da se Švrakica spetljala s Mišem?!““ je,je!
- A Koza nad Kozama je dala Medi punte pa joj on sad sluškinja......znaš da joj i auto pere?!!! Je,je.....
- Vidi Kokošu broj dva, al' je očerupana...u čijem je kokošinjcu ona bila?!

I tako svaki dan. Sve ja to vidim i čujem kroz moj „prozor“.
Nebi ja to ništa ni vidila ni čula da su se samo jednom, ali jednom sitile pitati:
„Šušo, hoćeš li i ti kavu?! Doni't ćemo ti , ne brini!“
Ali NE!!! Kruna bi im pala s glave i zato ću ja s velikim užitkom „promatrati“ kako stvari stoje kroz moj „prozor“.
No , budem umorna od ovih „priča“ pa se vračam moru i galebovima , uglavnom su to pravi galebovi- oni koji lete......







Post je objavljen 07.03.2019. u 09:38 sati.