Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Zamislite zvončare u Riju

E pa nek smo dogurali i do pokladnog utorka. Danas na meniju krafne, oni koji se zaozbiljno bave maškaranjem kure lomaču da spale onog nesretnika Fašnika i tak to. Vikend je uglavnom bio buran apropo maškara, danas tek tu i tamo neko dijete naleti cestom prerušeno u prvo šta mu je palo šaka.

U nas se u različitim krajevima različito i rastjeruju zlodusi zime. Zvončari su recimo onak najbučniji, mlave zamotani u ovčje kože i zvonima stavraju buku jaču od samog Big Bena. Drugdje baš i nema nekih tradicionalnih maski, pa recimo na nekim organiziranim maškaradama bude i kukaca, i filmskih zvijezda, i političara, ma nema koga nemreš srest u povorci.
Al zato u Brazilu cijela povorka zajedno nema robe ko recimo skupina od dvadesetak zvončara, ponajprije mislim na ženski dio povorke. Tu i tamo možda neki komadić prnje koji podsjeća na gaće il grudnjak, hrpa jal perja jal kojekakvih traka i ožeži. Kad bolje razmislim, pa ni nemre bit drugačije; kud ćeš na onu sparinu i vlagu u zraku se ubundat ko lički medvjed? Pa još plesat do iznemoglosti? Ajde zamislite da je naše zvončare najebat tamo na karneval, pa nakon pređena dva kilometra pola onih sramežljivih bi popadalo u nesvijest od sparine pod onim ovčjim kožurinama, a oni koji bi se poskidali ostali bi zamaškarani u zvona. Bili bi valjda jedini frajeri u povijesti brazilskog karnevala koji bi do cilja došli samo sa zvonima na sebi.
Brazilke su prekrasne žene, o tom nema rasprave; lako tako, skinut se i lamatat ne polugole neg skoro skroz gole kad imaju takva tijela. Pa kad pogledaš kraljice karnevala, ne znaš otkud uopće počet gledat, vjerujem na svekoliko oduševljenje muškog dijela poluacije. Žene su tu već strogi suci, uglavnom na tim savršenim tijelima pronalaze stoijednu manu, pa ak ništa drugo ne mogu nać onda konstatiraju da je kostim prešaren. ( Mislim kostim - ono malo nečega šta imaju na sebi da ne hodaju baš gole golcate, eto sudara sad pa sad ).

E baš zato sam odabrala fotku nebrazilke koja je lani izabrana da predvodi povorku ulicama Sambadroma, odnosno dijela grada kojim se odvija parada. A i donekle je pokrivena kostimom; Brazilke su sve samo ne to. Pitala bi ih ja da moraju nosit ovčje runo i teglit zvona bil im bilo do sambe. Ovak tu i tamo neko perce, malo elastične trake i problem kostima riješen. Vunderšen.



Post je objavljen 05.03.2019. u 18:10 sati.