Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mecabg

Marketing

Fensi dan...

Možeš otići kod frizera, pedikira, manikira. Srediće ti kosu, nokte, lice.
Kreneš li, da bi dojam bio što bolji, i kod doktora plastičara, mislim nije on plastičan nego to što ti nagura za lepotu u sve delove tela. Promeni ti nos, otseče uši i zalepi ih za glavu, napravi ti prednji deo kao Ursuli Anders. Za zadnji imaš veći izbor, zavisno da li hoćeš da te štipaju, pljesnu te značajno ili da se uvuku unutra.
Sledeća faza je ostaviti sve što si zaradio u nekoj fensi radnji garderobe. Važan je potpis dotičnog. Pitala sam da li je jeftinije ako mi daju samo autogram, a ja to zalepim na prošlogodišnju garderobu. Izbacili su me van. Šta bi tek rekli da znaju koliko su mi stare omiljene traperice.
I tako kreneš na premijeru, filma, pozorišne pretstave, na neku izložbu, ili već tako neki tandrmoljak.
Garant te niko poznat neće sresti.
Kreneš li baciti vrećicu sa smećem, komotno obučen, bolje da se odmah vratiš. Srešćeš sve moguće i nemoguće poznanike, prijatelje, staru ljubav, suseda koji štipa ženske po liftovima i ako te nije uštinuo znači nikakva si. Sigurno se dogovaraju preko onih mreža, društvenih, pa sednu u autobus i vrebaju te.


Jučer nisam bila sva svoja pa krenula u sredjivanje.
Frizura tip top, šminku sam se spremala baciti jer su svi rokovi prošli, ali još jednom za sećanje na stare dane nafrakam se. Obučem tesne omiljene hlače, pa dalje u stilu Merlin Monro, ono majica broj manji, cipele broj veći, uvučen stomak, ne dišem, a srećan osmeh…
Oni iz autobusa se prešli, ja zrihtana nonšalantno bacam smeće, a i ono se čudi.
-Komšinice što vi uvek zgodno izgledate.
-Susjeda, vidi se, uvek sve pod konac
-Oho, gde se to spremamo??
-Ulepšali ste mi dan…
I sve u tom stilu.
Mislim si ja nešto, da ste me videli pre pola sata, dobila bih prvu nagradu na maškarama za izgled strašila, ili one na metli …


Post je objavljen 05.03.2019. u 12:10 sati.