Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tignarius

Marketing

ZAŠTO JE KAIN UBIO ABELA

Prema najstarijoj inačici, jer je pisao dosadne blogove!

Nema sumnje da je Jahve bio "nepravedan" prema farmeru i pohvalio kauboja!
Međutim, zašto?

I jednoga dana Kajin prinese Jahvi žrtvu od zemaljskih plodova.
4,4 A prinese i Abel od prvine svoje stoke, sve po izbor pretilinu. Jahve milostivo pogleda na Abela i njegovu žrtvu,4,5 a na Kajina i žrtvu njegovu ni pogleda ne svrati. Stoga se Kajin veoma razljuti i lice mu se namrgodi.4,6I Jahve reče Kajinu: "Zašto si ljut? Zašto ti je lice namrgođeno?
4,7 Jer ako pravo radiš, vedrinom odsijevaš. A ne radiš li pravo, grijeh ti je kao zvijer na pragu što na te vreba; još mu se možeš oduprijeti.


Doduše, Jahve ga "upozorava" da se ne ljuti (a kad smo ljuti, zna se pod čijom smo palicom) ali Kain žudi za osvetom zbog nepravde koja mu je učinjena!

A ZAŠTO DAVID NIJE UBIO SAULA*?

Samuel I

A Šaul izađe iz pećine i pođe svojim putem. 9Zatim ustade David, iziđe iz pećine i vikne za Šaulom: »Gospodaru kralju!« A kad se Šaul obazre, David se baci ničice na zemlju i pokloni mu se. 10Tada David reče Šaulu: »Zašto slušaš ljude koji ti govore da David snuje tebi propast? 11Gle, upravo u ovaj dan tvoje su oči mogle vidjeti da te Jahve predao danas u moje ruke u ovoj pećini. Rekoše mi da te ubijem, ali te poštedjeh i rekoh: ‘Neću dići svoje ruke na svoga gospodara, jer je Jahvin pomazanik.’ 12O, moj oče, pogledaj i vidi skut od svoga plašta u mojoj ruci: odsjekao sam skut od tvoga plašta, a tebe nisam ubio; spoznaj i vidi da u mojoj ruci nema ni zlobe ni opačine. Ja nisam zgriješio protiv tebe, a ti vrebaš na moj život da mi ga uzmeš! 13Jahve neka sudi između mene i tebe, Jahve neka me osveti na tebi, ali se moja ruka neće dići na tebe. 14Kako kaže stara poslovica: od nepravednika dolazi nepravda, i zato se moja ruka neće dići protiv tebe. 15Za kim je izišao izraelski kralj? Za kim ideš u potjeru? Za mrtvim psom, za običnom buhom! 16Jahve neka bude sudac, on neka sudi između mene i tebe, neka ispita i brani moju stvar i neka mi pribavi pravdu: neka me izbavi iz tvoje ruke!«



Evo nažalost teme koja postaje vrlo aktualna i u našoj konzervativnoj nedođiji kako joj tepaju "progresivci s leve strane"
Iako su im u temelju njihovog nauka nasilne metode; razbojstvo, pljačka i ubojstvo, zgražaju se nad sudbinom ilegalnih migranata, ugroženih pederskih agendi, ugroženih manjinaca tipa Fulia, Pupia, skojevskih hijena...

Ubijaju se sestre, luđak baca djecu kroz prozor, kurvini sinovi "vladaju" situacijom, nema milijuna za vatrogasca al ima milijarde za ususivače proračuna..

Camus je nešto piskarao o samoubojstvu kao jedinom ozbiljnom filozofskom problemu!
Praljak i Bušić se ubiše....sami!
Ima li ikakva smisla i razmišljati o životu, ubojstvu, samoubojstvu, egzistenciji.....ili polarnim medvedićima i tropskim papigama, rijetkim pandama..i čestim bandama?

Ima, ima!

Proći ovim životom a ne ostaviti traga na stazi koju nam je Bog namjenio prije postanka svijeta bio bi zaista veliki feler!




















Post je objavljen 25.02.2019. u 22:58 sati.