Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojeduhovnevjezbe

Marketing

JE LI TODD GIEBENHAIN INKARNACIJA EDWARD G. ROBINSONA?

Gledajući TV seriju “Raising Hope” imao sam nekakav ‘deja vu’ osjećaj, kao da znam već odranije sve te glumce. Jedan od njih je i lik Frank Marolla (tumači ga glumac Todd Giebenhain). Nije mi trebalo dugo da ga povežem sa jednim slavnim glumcem iz zlatne ere Hollywood-a, odnosno Edward G. Robinsonom, unatoč dugoj kosi i brćičima. Neki njegovi izrazi, facijalne ekspresije, da se tako izrazim, zaista podsjećaju na slavnog holivudskog negativca iz 30tih i 40tih godina prošlog stoljeća.
Image and video hosting by TinyPic
Robinson je sa Humphrey Bogartom nastupio u ukupno pet filmova, od kojih je u prvih četiri on, a ne Bogart bio u glavnoj ulozi. To su filmovi Bullets or Ballots (1936), Kid Galahad (1937), The Amazing Dr. Clitterhouse (1938), Blue Orchid (1940) i Key Largo (1948).
Ostao je zapamćen ponajviše po ulogama negativaca-gangstera. U ranim 50tim bio je pozvan da svjedoči pred House Un-American Activities Comittee. Unatoč činjenici da je bio oslobođen sumnji za involviranost u ideje komunizma, karijera mu je otada bila u silaznoj putanji.
American Film Institute rangirao na 24. mjesto najboljih glumaca klasičnog američkog kina. Što se tiče njegove nove inkarnacije - po mom uvjerenju to je doista glumac Todd Giebenhain – nije tako popularan ni slavan u ovoj inkarnaciji, pa čak nema ni članka o njemu u Wikipediji.
Image and video hosting by TinyPic



Post je objavljen 25.02.2019. u 15:28 sati.