Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/filipovci

Marketing

naše priče

Dječaci u prošlosti

Znanstvenik Bob je napravio vremeplov koji je trebao voditi u 1689.g da se zaustavi rat protiv Turaka .Znanstvenik ga je htio namjestiti da ga vrati za tri minute, ali je zaboravio i ostao zarobljen .
Sada je 22stoljeće.Četiri dječaka, Bartol koji je pametan,Josip koji je jak, Matej koji je hrabar i Bojan koji je brz krenuli su u zabranjenu zonu gdje je bio Bobov laboratorij . Privuklo ih je to što je Bob tamo nestao. Našli su vremeplov i ušli u vremeplov.
Stvorili su se usred turskog kampa u 1689.godini .Tamo su ih vidjeli Turci i odveli ih svom generalu .General ih je ljutito pitao: "Otkud vi?" Uplašeno su odgovorili:"Iz budućnosti."General je ljutito povikao:"Nemam vremena za ovo" Zapovjedio je vojnicima neka ih bace u tamnicu. Dječaci počnu plakati. Svi su plakali osim hrabrog Mateja koji je uvjerio druge da prestanu plakati i da mu pomognu kopati tunel za bijeg. Uspjeli su,ali još uvijek su bili u turskom kampu. Imali su sreće što je došla požeška vojska da oslobodi sve zarobljene.Dječaci su bili spašeni.U požeškom kampu su upoznali znanstvenika Boba koji im je objasnio što se događa i da trebaju pobijediti u ratu. Bartol je smislio plan u kojem će Bojan staviti bombu u središte turskog kampa uz pratnju ostalih vojnika da se Turci povuku.Tako je i bilo. Jedan turski vojnik je nanišanio Boba, ali Josip se prišuljao vojniku i svojom jačinom onesvijestio turskog vojnika. Turci su se povukli i rat je završio. Dječake i Boba vremeplov je vratio u zabranjenu zonu u 22.stolljeće.
Dječaci i Bob su uništili vremeplov. Dječaci su se odlučili vratiti svatko svojoj kući i više nikada ne ići tamo gdje je zabranjeno,a znastvenik Bob je odlučio obnoviti laboratorij .


Bartol Knežević









Petra i Karlo putuju u budućnost



Jedan dječak Karlo i djevojčica Petra bili su učenici su 3. razreda osnovne škole. Karlo je dječak koji voli maštati o budućnosti, a i Petri se te priče također sviđaju.Dosta vremena provodili su zajedno gledajući filmove o budućnosti.Jednoga dana odlučili su napraviti vremenski stroj.Kako sami nisu znali napraviti vremenski stroj,zatražili su pomoć od Karlovog brata Ivana.Ivan ima 20 godina i studira informatiku. On im je pomogao izraditi stroj. Izgledao je kao iz filmova. Odlučili su otići u 2500.godinu.
Kad su stigli sve je bilo drugačije. Zgrade su bile staklene, a auti su letjeli. Ljudi su bili kao roboti. Od putovanja su bili gladni. Otišli su u restoran i htjeli naručiti picu, ali robot ih je pitao: "Što je to?
Mi to nemamo." U restoranu su posluživali neku čudnu hranu. Probali su, ali im se nije svidjelo. Otišli su iz restorana. Šetali su po tom čudnom gradu,ali nisu znali koji je to grad.U jednom trenutku Petra poviče: "Karlo, pa mi smo još uvijek u Požegi!Pogledaj! Tamo je Kužni pil!"
Poželjeli su se što prije vratiti u sadašnjost. Budućnost nije bila kakvom su je zamišljali. Vratili su se u sadašnjost. Naučili su da je u sadašnjosti najlijepše. Trebamo uživati u vremenu u kojem živimo.



Petra Gati



Post je objavljen 25.02.2019. u 08:41 sati.